sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sagun Nepal

Ihan tuohon meidän etupihalle ( no lähes ) on avattu Nepalilainen ravintola Sagun Nepal. Taas yksi Nepalilainen, niin ja enhän mä edes tykkää Nepalilaisesta safkasta. Eat.Fi:n sekä Nyt-liitteen + muilta tahoilta kuultujen ylistävien arvostelujen perusteella päätin kuitenkin testata paikan. Kuulemma hyvää, tuoreista raaka-aineista tehtyä ruokaa ja vieläpä niin että pöperöt ei odota valmiina missään isoissa laareissa vaan ne tehdään tilauksesta asiakkaalle. Pitikö kaikki tämä sitten paikkansa ? No pitihän se ja mun uusi lohturuoka on ehdottomasti Nepalilaista ja juurikin Sagun Nepalista.

Alkuun poppadomeja ja ihan mielettömän herkullista dippiä, sopivan tulista ja samalla makeaa. 


Pääruoiksi meille tuli:

- Makhani Kukhuro; Tandoorikanaa voi-tomaatti-kookos-kermakastikkeessa.
- Shahi Paneer; Talon tuorejuustoa tomaatti-kermakastikeessa.
- Meat Thali; kahden lihan lajitelma, kanaa ja lammasta.

Näiden lisäksi tietysti iso kulho riisiä, raitaa sekä made in heaven tyyppistä naanleipää. Sellaista ihan tuoretta, hieman venyvää, ohutta mutta kuohkeaa ja sopivasti väriä saanutta.





Kaikki kastikkeet ja ruoat olivat hyviä mutta ehkä pinnalle nousivat tuorejuusto sekä lammas. Lihanpalat olivat isoja, mureita ja maukkaita.  Maustamaton tuorejuusto itsessään ei ole mikään makujen ilotulitus mutta kun sen kruunaa herkullisella täyteläisellä kastikkeella tulee siitä erittäin hyvää. Kaikki valitsemamme ruoat olivat mietoja, niissä ei ollut listalla chilin kuvaa. Silti niissä oli sopiva ihan pieni potku ja mausteisuutta. Kastikkeet oli selkeästi makujen perusteella tehty itse eikä mistään marketin etnistenruokien hyllyltä ostettuja purkkeja. Raita oli ihanan raikas ja sen naanleipä vaan ihan taivaallista. Jätin omasta annoksestani riisin pois ihan sen takia että voisin ahtaa leipää mahaani enemmän.

Jälkiruoat eivät valitettavasti olleet Sagun Nepalin juttu. Valitsin itselleni Nepalilaista jäätelöä mikä ei oikeastaan maistunut juuri miltään. Siinä oli kai jugurttia, varmasti kardemummaa ja jotain muuta mitä en tiedä. Jäätelö oli ehkä hämäävä sillä se oli enemmänkin jäädyke ja valitettavasti hileinen sellainen. Samoin kahden muun pöytäseurueen ihan perus jäätelöt olivat hileisiä. 

Listalla on toki myös rommissa liekitettyä banaania, juustopalloja kardemummasiirapissa ja kuivatuilla hedelmillä maustettua jugurttia. Meidän vatsat vaan oli niin täynnä että juusto kuulosti liian raskaalta, kuivatut hedelmät eivät olleet kenenkään suosikkeja ja liekitetty banaani jäätelöllä sekin liian iso pläjäys. Nämä jälkkärit oilisivat toki voineet olla hyviä, pitää siis kokeilla ensi kerralla. Siltikään jäätelö ei saisi olla hileistä! Samoin listalta löytyneet kolme eri lassia voisi olla kokeilun arvoisia ja hinnaltaankin vain puolet jälkkäriannoksien hinnoista. Tarjolla on myös Nepalilaista kahvia sekä teetä.

Juomana meillä oli vettä mutta paikasta löytyy myös virvokkeita, viinejä, siideriä olutta ja Nepalilaistakin sellaista.

Hintataso on laatuun nähden todella balanssissa. Oman laskuni summa oli 18€ ja se piti sisällään Shahi Paneerin, sen lisukkeet riisin, raidan sekä naanleivän ja Nepalilaisen jäätelön. Tähän päälle tulee vielä alkuun poppadomit ja dippi. Annokset ovat hyvän kokoisia ja yhdestäkin tulee täyteen. Alkuruokalista oli kyllä en verran houkuttava että ehkä ensi kerralla sitten ehkä vaan useampi niitä niin pääsee maistelemaan.

Kaikista hinnoista tulee vielä Take Away meinigillä 15% alennus.

Veikkaampa että tästä edespäin jos tässä omilla kulmilla jotain syön, on se Nepalilaista. Hinta-laatusuhde oli sen verran voittoisa muihin alueen ravintoloihin verrattuna.

Pieni keittiö Kontulassa suosittelee siis Sagun Nepalia erittäin lämpimästi :)

8 kommenttia:

  1. Hei mitä täälä on tapahtunut, usi blogi? Hyvältä näyttää, ihanaa ruokaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :D Life On Plate tuli sitten tiensä päähän, se ei ollut enää mun juttu eikä sellainen asia mihin olisi jaksanut paneutua. Tilalla on ny sitten ihan safkaan keskittynyt blogi jota tehdään rakkaudella :)

      Poista
  2. Siis arvaa säikähdinkö, kun yritin vanhaan blogiin, mennä että mitä ihmettä. Oon ollut niin kiireinen, että blogilukemiset painottunut lähinnä blogimaratooneihin sitten kun on aikaa, niin tää sun ilmotus on nyt menny multa aivan ohi. Ihanaa että löysin tieni tänne kuitenkin <3

    Ja vaikka just söin niin nää ruuat näyttääniin hyviltä, että maistuis ihan vallan :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anselmi <3 Ja huippua että löysit tänne ! :)

      Poista
  3. No onpas hyvän näköistä ja kuuloista nepalilaista! Todella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä olikin todella hyvä ruoka, harmi ettei linjat kestä tota Nepalilaista ihan joka päivä eikä edes viikko :D Se naanleipä nimittäin on niin petollisen hyvää, voisin syödä yhdeltä istumalta koko pöytäseurueen leivät !

      Poista
  4. Kuola valuen himoitsen tuota naan-leipää. :P

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...