perjantai 6. syyskuuta 2013

Ihanan raakaa mansikkamoussea ja suklaajäätelöä


Se olis jälleen perjantai ja monelle varmaan se viikon lempparipäivä, viikonloppu voi alkaa. Noh, mä menen kyllä huomenna töihin mutta viikonloppufiilikset ne on mullakin aina jostain syysttä.

Viikonloppuisin voi herkutella hieman terveelisemminkin kun niillä leffasipseillä ja karkipusseilla . Miten olisi raakaa mansikkamoussea tai vaikka suklaista raakajäätelöä ja cashewkermaa ?

Raaka mansikkamousse

1-2 annosta

-3 dl cashewpähkinöitä
-1,5 dl pakastemansikoita vähän sulaneena
-n. 1 dl mansikoiden mehua tai vettä
- maketusta mielesi mukaan esim agavesiirappilla, hunajalla tms.

Jauha ensin cashewpähkinät tehosekoittimessa jauhoksi. Lisää lähes sulaneet mansikat ja aja sileäksi. Lisää mansikoiden mehua jotta koostumus on sopiva ja makeuta mielesi mukaan. Koristele mansikoiden mehulla ja vaikka cashewpähkinöillä.



Suklainen raakajäätelö ja cashewkerma

Jäätelö

2 annosta

- 3 pakastettua banaania
- 1 rkl kaakaojauhetta
( 1rkl hunajaa, 3 taatelia tai 1 rkl agavesiirappia )

1. Jätä banaanit sulamaan noin kymmeneksi minuutiksi.Hienonna banaanit monitoimikoneessa/blenderissä kermaiseksi soseeksi.

2. Lisää kaakaojauhe sekä makeutus. Hienonna edelleen.

3. Kaada jäätelö maljaan ja koristele haluamallasi tavalla.

Cashewkerma

- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa tai agavesiirappia tai 4 taatelia
- 1/2 vaniljatankoa tai1 tl vaniljajauhetta

1. Sekoita cashewpähkinät tehosekoittimsessa jauheeksi, lisää vettä ja sekoita uudelleen.
2. Lisää vaniljatangosta raaputetut siemenet tai jauhe sekä hunaja/agavesiirappi/taatelit.
3. Maista seosta ja lisää tarpeen mukaan vaniljaa tai vettä.


Herkkua on, molemmat !

Varasin muuten äsken pöydän huomiseksi tohon meidän paikalliseen Nepalilaiseen. Kuvitelkaa, pöytävaraus Kontulan Nepalilaiseen mutta se vaan on niin että sitä tarvitaan. Porukkaa tulee ympäri stadia syömään sinne ja se on ollut jo parisen viikkoa ihan täynnä koko ajan. Tuoreet raaka-aineet ja itse tehtyä aidosti Nepalilaiselta maistuvaa ruoka, niin väitetään ja huomenna se sitten testataan. Odotan niin innolla että pääseen ( toivottavasti ) tännekkin hehkuttamaan paikkaa. Katsellaan  ja herkullista viikonloppua sinne.

6 kommenttia:

  1. Cashewkerma, siis mitä? :o Aivan ihastuttavaa, että täältä sun blogista löytyy vähän erikoisempiakin ruokia :) Tällaiselle perus mummoruoantekijälle on melkoisia ylläreitä :) Kiva vaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cashewkermat sun muut mantelimaidot etc on ihania :) Mummoruoka on kyllä herkullista, mummot kunniaan :D

      Poista
  2. Ihanan näköinen tuo mansikkamousse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kasarihan toi esillepano on, vielä olisin kauniimpi jostain hieman tyylikkäämmästä kulhosta :D

      Poista
  3. Aaaaww... jollei suuni olisi jo täynnä ihanaa ananaspähkinävaniljarahkaa, syöksyisin pakastimelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ihana, ananaspähkinävaniljarahka ! Nam ! Mun harmiksi toi ananas ei sovi masulle ollenkaan, en tiedä mikä siinä on mutta kauhea olo on taattu. Vähän jotain sellaista närästyksen tyylistä kai :( En tiedä kun koskaan ei ole närästänyt ( ehkä ) :D

      Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...