torstai 21. marraskuuta 2013

Barcelona

Tammikuussa me pakataan laukut ja lenneteään ihanien herkkujen ja hyvän fiiliksen äärelle Barcelonaan. Kävimme siellä ensimmäisen kerran viime vuoden joulukuussa ja nyt päätettiin mennä uudestaan. Muitakin vaihtoehtoja matkan kohteeksi oli mutta jotenkin ajatus jo tutusta paikasta tuntui nyt kivalta. Tutut paikat sekä se sama hotelli kuin viimeksi, miten iisiä ja ei mitään stressiä.

Muistan jotenkin kamalan elävästi vielä kun toissa kesä oli lopuillaan ja sellainen pieni ahdistus siitä ikuisesta talvesta alkoi vaivaamaan mieltä. Sen ahdistusken innoittamana varattiin sitten joulukuulle matka Barcelonaan siinä toivossa että siellä toi talvi olisi hieman lempeämpi ja sitähän se oli luojan kiitos. Lämpöä oli lähes 15 astetta ja aurinko paistoi. Tammikuussa tosin on jo varmaan hiemena viileämpää mutta lämpöisempää kuin täällä. Se on pääasia.

3 päivää on lyhyt aika Barcelonan kaltaisessa kaupungissa mutta jäipähän juttuja miksi mennä sinne uudestaan. Niin kun lukuisat muutkin mä rakastuin tähän kaupunkiin. No okei, rakastun aina kaikkiin paikkoihin missä käyn mutta kyllä tässä oli vielä siihen päälle jotain extraa. Barcelona on kuitenkin sopivan kokoinen ja helppo kaupunki myös lyhyemmälle reissulle eli tällaista pidennettyä viikonloppuakin voin suositella. Ja ehdottomasti voin suositella joulukuuta matkustusajaksi. Lämpöä riitti sellaiset 16-20 astetta ja aurinkokin paistoi. Pieni tuuli mereltä käy kuten rannikkokaupungeissa yleensäkkin eli takki, hanskat ja kaulahuivi mukaan ja tarpeen tullen päälle. Sää oli kuitenkin sopiva myös aamiaisen ja iltapäivä kahvin nauttimiseen terassilla ja iltaisin olut tai viinilasinkin pystyi juomaan yhtään palelematta.


Kesällä ei ole tulut Barcelonassa käytyä mutta kuullut olen että turistimassat on silloin ahdistavan suuria. Ihan yksin Barcelonassa ei tarvitse joulun allakaan olla, turisteja oli jonkin verran mutta myös paikallisia oli enemmän liikeellä jouluostoksien takia. Ruuhkaa ja tungosta riitti siis varsinkin iltain noin klo 17:sta eteenpäin. Nyt seuraavalla reissulla taas paukitaan paikalle suoraan alennumyyntien alkamispäivänä eli ruuhkaa varmaan riittää taas mutta samoin mulle mielekästä tekemistä. Shoppailua !

Viime matkalla me oltiin onnistuttu varaamaan ihan mielettömän ihana hotelli järjettömän hyvällä hinnalla. Hotelli oli Nh Barcelona Centro josta mulla ei muuten ole yhtään kuvaa, en tiedä miksi. Ehkä tällä tulevalla reissulla sitten napsin muutaman sieltäkin. Hotelli oli siisti ja palvelu hyvää. Hotelli sijaitsee historiallisessa Barri Gòtickissa ja ihan lähellä Katedraalia jossa järjestetään myös isot joulumarkkinat. Isona isona plussana loistava sijainti noin 5 minuuttia Plaza Catalonialta joka on Barcelonana ytimessä ja johon mm lentokenttäbussi pysähtyy. Hotelli on myös noin 2 minuttin päässä La Ramblalta ja ihan nurkan takana on yksi Barcelonan tärkeimmistä ostoskaduista Portal de l´ Ágel.

Näkymä hotellin ikkunasta

Katedraali

Lapset hakkaamassa jouluhalkoa Barri Gòtickissa


Plaza Catalonia

El Corte Ingles Plaza Catalonialla

Portal de l´ àngel

Niin ja Plaza Catalonialla voi myös luistella jos jäätä tulee ikävä ;) Voin kertoa sitä hetken seuranneena että Barcelonalaisilta se ei oikein suju. Saattaisin jopa olla perempi vaikka omista luisteluista on valehtelematta aikaa ehkä 20 vuotta. Niin, uudemmillekin lukijoille tiedoksi, vihaan talvea ! Oikeasti, en mitenkään liioittele. Se lumi, kylmyys, jää ja pimeys saa muta aina välillä jopa hieman epätoivoiseksi. Väärään maahan on tullut synnyttyä.

Palataanpas sitten asiaan takaisin. Mitäpä muuta sitä voisi hotellin sijainnilta muuten toivoa kuin näin loistavat mestat heti vieressä. Ihan keskellä kaupunkia ja hintaa per yö ei ole edes sataa euroa. Hotellilta voi kävellä monia Bracelonan nähävyyksiä katsomaan ja metro sekä taxi vie helposti paikasta toiseen. Metro on siisti ja nopea joskin kun meitäkin oli kolme henkeä liikenteessä tuli taxi monesti saman hintaiseksi kuin metro .

Plaza Catalonialta lähtee myös yksi Barcelonan pääkatuja Passeig de Gràcia . Täältä löytyy Gaudin arkkitehtuuria sekä muotia niin halvempaa kuin luxustakin.

Passeig de Gràcia


Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia

Katu on siis kävelemisen arvoinen ja me yhdistettiin se vierailuun Sagrada Famìlialla. Käveltiin Passeig de Gràcian päätyyn ja hypättiin siellä Diagonalin metroasemalta metroon josta parin pysäkin päässä on Sagrada Familia niminen asema joka tulee suoraan kuuluisan kirkon viereen.

Sagrada Famìlia


Valitsimme nähtävyyksiä hieman sen mukaan että aikaa on vähän ja ajankohtakin toki vaikutti. Sagrada familia oli tottakai pakko nähdä ja Barri Gòtic koska siellä majailtiin sekä katedraali joulumarkkinoineen mutta muita nähtävyyksiä jätettiin toiseen kertaan.

Joulun takia päätettiin vielä käydä katsomassa upeasti valaistua Font Màgican taikalähdettä.


Joulun alla tiettyinä kellon aikoina taikalähde herää oikein henkiin ja se vaihtaa väriä Katalonialaisten ja kansainvälistenkin joululaulujen tahtiin. Taikalähde sijaitsee lähellä Plaza Espanjaa johon pääsee metrolla paremmin kuin hyvin.Kaiken kaikkiaan Barcelona on upea kaupunki jossa syö ja juo edullisesti ja hyvin tai kalliimminkin jos kiinnostusta on. Barcelona oli helppo, turvallisen tuntuinen ja siisti kaupunki ainakin näin talvella.

Viime reissun ravintoloiksi valikoitui mm Albert Adrian vetämä Tickets ( toki myös veljellä Ferranilla on hommassa näppinsä pelissä ja listalla on Ell Bullistakin tuttuja annoksia ), michelin tähditetty Alkimia sekä mm Ell Bullissa opissa olleen Carles Abellan Tapas24.

Pieni postaus vielä näistäkin siis luvassa ennen uutta matkaa ja sen voi nyt kertoa että Tickets on taas visiittilistalla, pöytä on jo varattu. Tickets sai muuten ensimmäisen michelintähtensä juuri eilen, isot onnittelut heille siitä vaikka mitäpä muuta olisi voinut niin loistavalta ravintolalta odottaa. Myös Tapas24 on ihan must tälläkin kertaa. Sieltä saa ihan loistavia tapaksia ja suosio on niin suuri että sisään saa jonottaa tovin jos toisenkin mutta se on sen arvoista. En ehkä malttaisi edes odottaa !

4 kommenttia:

 1. Mekin tykästyimme Barcelonaan tosi paljon, kun elokuussa kävimme. Minne te lennätte? Gironassa on Michelin-paikka, olikohan peräti kolmen tähden mesta! Ei me sitä silloin tiedetty:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelona on kyllä ihana ! Me lennetään siis ihan suoraan Barcelonaan, helppoa :)

   Joo, Gironassa on El celler de can roca, tarkoitat varmaan sitä ? Mm tällä hetkellä maailman parhaaksi ravintolaksi valittu. Sinne olisi ihana päästä mutta meillä on taas tuo kolmen päivän reissu ja Gironaan on kuitenkin hieman matkaa. Tickets kuitenkin korvaa sen, loistava paikka. Käyköö sielläkin ensi kerralla kun Barcelonaan eksytte ja se ei ole edes mikään överi kallis niin vois jäädä vielä Gironaankin herkuttelubudjettia. On tää välillä melkosen kallis harrastus nimittäin :D

   Poista
 2. Barcelona on ihana;mun viime visiitistä sinne on ihan liiaksi aikaa! KIva kuvasaldo edelliseltä reissultanne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosta Barcelonasta tuli heti yks lemppari kaikista euroopan suurkaupungeista. Ihana sen on :)

   Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...