tiistai 4. helmikuuta 2014

Iisimpä helmikuuta

Pitkä hiljaisuus onkin täällä blogissa takana ja in real life taas todellakaan ei. Tammikuu oli niin hurja ja työntäyteinen ( heti sen loman jälkeen ) etten toista samanlaista ajanjaksoa heti muistakkaan. Vastoinkäymisiäkin riitti, ei tosin mitään vakavaa mutta äärimmaisen stressaavia juttuja. Kaikki kuitenkin päättyi hyvin.


Kun kuukausi sitten vaihtui viikonloppuna otin sen ihan uutena starttina, uusi kuukausi ja uudet kujeet sekä parempi tuuri ja iisimpi elämän meno. Tämän päätin ja lupasin itselleni hymyillä koko kuukauden ensimmäise päivän, vaikka mikä olisi ja miten menisi. Näin tein ja jotenkin tuntuu että se toimi. Hyvä fiilis on jatkunut ja mieli sekä kroppakin on pirteämpi kuin tammikuussa. Loppukuusta ihana piristävä liikunta jäi kokonaan pois, ei vain jaksanut eikä ehtinyt. Valitsin lenkkipolun sijaan aamusin pitkät unet. Suusta meni alas kaikenlaista moskaa vaikka arkielämässä pyrin syömään terveelisesti. Kaikki meni kuitenkin uusiksi heti eilisestä alkaen ja jo nyt olo on taas paljon parempi. Liikuntaa raittiissa ulkoilmassa ja oma hyvä ruokavalio on yhtä kuin onnellisempi minä. Hymyilyttää ja jaksaa taas.

Ja kyllä viime kuussakin yritettiin ainakin tehdä hommasta vähän terveellsiempää. Pizzakin leivottiin ruispohjaan ja täytettiin maa-artisokalla sekä katkaravuilla. Nam !


Ruispohja olikin hauska ja omaan makuun parempikin kui perus vehnä. Tosin hieman vehnäjauhoja tähänkin meni mutta pääasiassa ruista. Pohja syntyi ihan mututunmalla, jauhoa sen verran mitä neste veti. Pohja onnistui hyvin mutta kyselisinkin nyt teiltä vinkkausta hyvästä ruispizzapohjasta. On liian jännittäävä tehdä pizzaa tällaisella apua mitä tästä nyt tulee meiningillä. Enkä tietenkään mihinkään laittanut ylsö noita aineksien mittasuhteita. Eikä pizza saa epäonnistua. Ei missään nimessä ! Kontulan pienessä keittiössä ei kovin usein nimittäin pizzaa tehdä ja jos tehdään sen toivoisi olevan todella hyvää.

Linkatkaa siis kommenttiboxiin niitä hyviä ohjeitanne :)

4 kommenttia:

 1. Vau, maa-artisokkaa pitsassa - hieno idea! Kuullostaa niin herkullislta kuin mielenkiintoiselta, pitää pistää mieleen. :)

  VastaaPoista
 2. Maa-artisokka meni kyllä loistavasti pizzaankin. Tosin perisuomalaisella tavalla laitoimme sitä hieman liian runsaasti. Sitä olisi saanut olla hieman kevyemmin pizzan päällä jotta pohjalla olisi ollut joitain toivoa pysyä rapsakkana. Sen rapsakan pohjaan aikaansaamiseksi nähtiin nimittäin vaivaa ja tuhottiin lopputulos sitten liialla maa-artisokalla :D

  VastaaPoista
 3. Ruista en olekaan koskaan laittanut pizzapohjaan,pitäisi joskus kokeilla. Mutta vehnäiseen pizzapohjaan lisään yleensä hieman mannaryynejä.Hyvän näköinen pizza!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruispohja oli kyllä kiva ja oikein maukaskin. Mä luulen että meillä tuo jää ihan vakikäyttöön, tosin pizza on kyllä sen verran harvinainen juttu meidän keittiössä muistanko tätä enää edes seuraavalla kerralla :D

   Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...