maanantai 23. joulukuuta 2013

Lohipastramia ja granaattiomenaa sekä muutama ihana paahtunut palleroinen

Vatsasekaisin kilinkolin Riikan sitruunainen lohipastrami pääsi meillä kokeiluun ja Pieni keittiö Kontulassa suosittelee. Ihana sitruunainen maku ja hauska hiiltynyt twisti maussa paistamisen jälkeen. Herkkua !Kaverikseen lohi sai aaton aaton lounaalla kokonaisena balsamicon, oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa paahdettuja punajuuria, nokareen ricottaa sekä granaattiomenaa. Loistava kombo tämä. Maut käyvät kivasti yhteen, paremmin kuin loistavasti sanoisin.Siellä suklaakonvehtien saralla ei sitten pyyhi ehkä ihan näin hyvin kun tämän loistavan lounaan kanssa. Eilen tehtiin eka satsi ja suklaan temperointi meni sitten ihan päin sanonko mitä. Suklaat sulavat välittömästi huoneenlämmössä. Voihan noita syödä, jos on nopea ja suoraan jääkaapista mutta mietityttää miten se sujuu joulun kahvipöydässä. Huudanko kahvittelun aluksi että kaikki vetää nyt sitten ihan ensiksi napaansa ne konvehdit siitä pöydältä. Ei aikailla siellä hei !

Tänään tehdään vielä toiset konvehdit, ja ollaan super tarkkoja temperoinnin lämpötilojen kanssa vaikka niimpä me oltiin mielestämme eilenkin. Höh.

Tänään meillä on myös luvassa lahjojenjako ilta sillä huomenna aattona yhteisestä sopimuksesta ja mummon toiveesta jätetään se lahjarumba väliin. Lapsiakaan ei joukossa ole joten se sopii kaikille enemmäin kuin hyvin ja keskitytään vaan yhdessä olemiseen ja joulun rauhaan. Jaetaan ja availlaan siis tänään meillä mun perheen kesken toisillemme ostamamme lahjat. Samalla herkutellaan pienellä iltapalalla ja glögillä. Tästähän voisi tulla ihan uusi perinne meidän perheeseen.

Huomenna apukokki lähteekin sitten oman perheensä luo ja minä omani. Ensimmäinen joulu pitkästäaikaa eri paikoissa mutta onhan tässä tätä vapaata ja joulua vielä edessä mitä yhdessäkin viettää.

10 kommenttia:

 1. MInä en ole koskaan kokeillut konvehtien tekemistä, tuo suklaan temperointi kuulostaa jo niin vaikealta... Joko on Barcelona-kuumetta? :) Me käydään uuden vuoden jälkeen Tallinnassa, varasin illallispaikkaa sieltä, olikin yllättävän monta paikkaa mistä valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi olla että jää nää konvehdit vikoiksi täälläkin :D Katsotaan , jos tänään menis paremmin.

   Kyllähän tässä pieni matkakuume aina välillä iskee mutta tää joulu torppaa sen aika kivasti kun on niin paljon ajateltavaa tässäkin.

   Tallinna on melkoinen paikka noitten ravintoloiden suhteen, siellä nousee kun sieniä sateella kaikkia ihania paikkoja. Odottelen jo innolla teidän ravintolaraporttia !

   Poista
 2. Lohipastrami on kaikilla versioillaan niin mahtavaa herkkua;harmi että täälläpäin lohi on sen verran tyyristä että harvoin sitä tulee tuoreena ostettua.
  Oikein ihanaa ja hyvää joulua sinulle Milma ja Apukokillesikin! Täällä joulunaika on tavallista arkea,mutta joulua löytyy kun sitä etsii,kirjoitinkin siitä vähän täällä.

  http://appelsiinipuunalla.blogspot.co.il/2013/12/joulutervehdys.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se joulu on tosiaan fiilis joka lähtee itsestä :)

   Ja kiitos Jael, hyvää joulua myös sinne.

   Poista
 3. Oikein rauhallista ja ihanaa joulun aikaa sinulle ja niin tietysti herkullistakin :)

  VastaaPoista
 4. Nams mitä herkkuja!
  Ihanaa ja tunnelmallista joulua teidän porukalle! <3

  VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...