maanantai 9. joulukuuta 2013

Juhlien sen talvenkin kestää

Eilen kevennettiin eloa punajuurikeitolla, syystäkin. Itsenäisyyspäivää juhlittiin kaksi päivää ja herkutellen tottakai. Suomalaisuus tosin jäi hieman taka-alalle sillä sattumalta kummankin päivän kulinnariset elämykset olivat hyvinkin pitkälle Espanjalaista perää.

Itsenäisyyspäivän iltaa aloiteltiin meillä glögin ja Italialaisen viinin kera. Katseltiin hetki juhlia Tamperetalolta ja kuunneltiin jouluradiota. 


Nälän astuessa kuvioihin siirryttiin sitten Nuevon henkilökunnan passattavaksi. Alkunperin tarkoitus oli vain syödä jotain pientä tai vain pääruoat ja lasit viiniä mutta siihenhän se taas meni että edestä löytyi ensin alkuruoaksi tapaksia, sen jälkeen pääruokaa ja jälkkäriäkin sekä tottakai alkuun cavaa, ruoan kanssa punkkua ja jälkkärillekkin vielä makeaa viiniä ja kylkeeen cortadot.








Tie vei vielä Ravintola Globen baariin glögille ennen koti matkaa ja nyt se stadin paras glögi taisi löytyä. Mielettömän hyvää punaviiniglögiä, ei liian makeaa ja kylkeen sai vielä hauskoja punaviinissä marinoituja omenoita joita sai napsia pienellä tikulla suuhunsa. Suosittelen !


Ja kunhan tästä syömisestä ja juomisesta toivuttiin oli launtaina jo seuraava herkutteluhetki tiedossa. Illallinen mun vanhempien luona. Paikalla oli apukokkia lukuunottamatta koko perhe.

Illan menu oli sekin Espanjaan kallellaan. 

Alkuun manchegoa sekä kovaa Espanjalaista vuohenjuustoa ja hunajamelonia. Oliiveja, rucola-tomaattisalaattia ja Pa amb tomaquet.

Pääruokasi Espanjalaisittain maustettua nyhtöpossua sekä ryppyperunoita ja mojokastiketta. Possun mausoin mm jeeralla, savupaprikalla, sherryviinietikalla, valkosipulilla, sipulilla sekä hyppysellisellä suolaa ja sokeria. 

Jälkiruoaksi persimonrahkaa.








Ryppyperunat ja nyhtöpossu ei muuten ole mitään bloggarin unelma ruokaa. Ei niistä saa kaunista kuvaa millään, ainakaan hämärässä . Ollaan siis ilman. Sen voi kertoa kuitenkin että maku se oli sitäkin parempi. Voisin elää tolla nyhtöpossulla, erilaisin maustein siitä riittäisi variaatioita pitkäksi aikaa. Suunnittelin sitä jo hieman joulupöytäänkin mutta ehkä kuitenkin perinteisellä kinkulla mennään.

Juhlien tämän talvenkin kestää. Vaikka se tiukkaa tekeekin.

8 kommenttia:

  1. Voi apua millaisia herkkuja on teillä ollu tarjolla :) nyhtöpossu tosiaan ei ole valokuvaruokaa, mutta en kyllä tiiä parempaa ja voisin kans elää vaikka sillä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D on se kyllä vaan niin hyvää ja miten halvasta lihasta !

      Poista
  2. Nami,etenkin nuo juustoiset annokset. Ryppyperunat ja Mojo-kastike on hyvää;en olekaan aikoihin tehnyt! En olekaan nähnyt kaupan kastiketta,sitähän on tosi helppo itsekin tehdä.Kestämisiin! Meilläkin on nyt kylmää ja täällä se tuntuu luissa.Tosin tämä täkäläinen Välimeren talvi on niin lyhyt,että saisi olla pitempikin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se helppo tehdä itsekkin mutta tällä kertaa aikataulu oli sen verran tiukka että just ehdin possun tekemään ja miten helppo sekin on :D Kyllä tota kaupankin söi ennen kun selkäänsä otti :D

      Poista
  3. Joskus tuntuu, että tämä juhlakausi on liikaa, mutta olet aivan oikeassa, ilman niitä olisi kyllä pitkä kaamos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tässä pieni juhlaahdistus/stressi aina iskee kun koko ajan on jotain. Silti tosiaan, tää talvi tuntuisi ikuisuudelta ( musta se kyllä tuntuu nytkin :D ) jos ei olisi näitä juhlia.

      Poista
  4. voi tätä blogia. täällä ei voi käydä ettei tule ihan kamala himo KAIKKEEN mitä voi syödä :) ihania juttuja taas! :)

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...