lauantai 28. syyskuuta 2013

Juhlia, juhlia

Ihanaa lauantaipäivää sinne, aurinkokin paistaa ja vapaapäivääkin aika moni kai viettää. Täällä tosin ei vietetä, kuten ei yleensäkkään kun noi duunit rullaa päivästä toiseen onneksi sunnuntaita lukuunottamatta.

Pieni keittiö Kontulassa on ollut hiljaa jokusen päivän, mutta keittiössä on silti tapahtunut. Pikkusisko päätti täyttää viikolla vuosia ja leipomisen "kaipuussani" lupasin että kakku tulee meidän keittiöstä. Sitä onkin sitten puuhasteltu jo pari päivää ja huomenna olisi tarkoitus kakkulapio siihen upottaa. Kakku itsessään ei ole mikään kovin vaatita mutta mä ole maailman surkein leipuri ja sen lisäksi näköjään vielä maailman kiireisin eli olen tehnyt kakkua osissa duunin ja muiden juttujen antaessa periksi. Lähinnä tää elämä on töitä ja liikuntaa, siinä se kun ei muuta meinaa ehtiä. Ensin torstaina keittelin hilot kakkuun, eilen paistoin pohjan joka muuten tuntui onnistuvan eli itse leivonta osuus läpäisty ja tänään täytän kakun. Huomenna päälliset. Pitkä projekti, raaskiiko tota edes syödä ? 

Tästä kakusta intoutuneena ja jossain sekopäisyyksissäni kai myös lupasin tehdä isoisän 85 v synttäreille täytekakun ja suunnitelmatkin siihen on jo olemassa. Huh, mikähän härdelli siitäkin sitten tulee. Meinaisin tehdä blogeissa pyörinyttä uuniomenahilloa ja käyttää sitä jonklaiseen kakkuun, jep.

Tää huominen kakku tosiaan vielä on vähän vaiheessa mutta juhlakuvia kaivoin tuolta koneen syövereistä. Mun omilta kolmekymmpisiltä viime tammikuulta. Tehtiin kompromissi perheen kanssa. Juhlat oli vanhempien luona ja minä sekä sisko tehtiin tarjoilut. Viihdyn hyvin keittiössä mutta koko sukua en tosiaan halua meillä kylään ainakaan kerralla. Huippu kiva niitä on kyllä nähdä mutta ei täällä.




Rukiiset kana-fetasydämmet

n. 25 kpl

1 pkt Ruistaikinaa (500 g)

Täyte:
- 300 g maustamattomia broilerin- tai kalkkunanfileesuikaleita
- 1½ dl silputtua purjosipulia
- 1 pss pakastepinaattia (150 g)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl yrttisuolaa
- 1½ tl rouhittua roseepippuria
- ½ dl silputtua tuoretta basilikaa
- 200 g kevyt fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
- 150 g voimakkaanmakuista juustoraastetta

1.Kauli ruistaikina ohueksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.

2.Valmista täyte. Paista fileesuikaleet hienonnetun purjosipulin kanssa. Lisää sulatettu ja valutettu pinaatti ja mausta. Sekoita murennettu fetajuusto joukkoon. Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Todella hyvää naposteltavaa ja helppo tehdäkkin.











Amerikkalainen suklaa-juustokakku

12 annosta

Valmistusaineet

Pohja

- 1  pak (175 g) Domino minttu -keksejä
- 50  g Valio voita sulatettuna

Täyte

- 4 liivatelehteä
- 200  g taloussuklaata
- 1  rasia (200 g) Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/4  dl sokeria
- 2  tl vaniljasokeria
- 1  rkl kahvia
- 3  dl Valio kuohukermaa

1. Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.

2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

3. Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Ohje on Valion sivuilta ja tämäkin todella helppo tehdä. Oman kakkuni tein 25 cm vuoassa joten siitä tuli tuollainen matala mutta tämä olisi paljon kauniimpi korkempana joten ensi kerralla pienempi vuoka ( jota en kyllä vieläkään omista, täytyy hommata ) ja kauniimpi kakku. 



Huomenna sitte taas herkutellaan ja katsotaan mitä mun kakusta tuli, kehtaako sitä tänne edes laittaa :D

Hauskaa viikonloppua, rentotukaa ja nauttikaa tosta valoilmiöstä jos teilläkin sellainen on. Mä lähden töihin sellaiseen puolibunkkeriin johon ei juuri päivänvalo näy.

6 kommenttia:

  1. Tottakai kehtaa!

    Mulla kans töitä viikonloppu, mutta auringon näin äsken kun kävelin salille. Jeij! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin pitäs kohta lähteä duuniin, aurinko tosin meni pilveen :D

      Ja kakusta, täytin sen äsken. Yritin leikata pohjaa kolmeen osaan, sain kaksi :D Joten nyt siitä tuli vähän hassun näköinen mutta kaipa se maku on edelleen sama eli ehkä hyvä :D Vo,i voi sen isoisän synttärikakun kanssa. Sinne kun tulee vähän muitakin juhlimaan kun meidän oma perhe kenelle tuo huominen kakku menee.

      Poista
  2. Jäädään innolla odottelemaan kakkukuvia :) ihanat synttäritarjottavat on ollut. Niin ja hyvä että jollain muullakin on leipomisen kaipuuta, välillä pidän itseäni lähes hulluna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vaan aina ihmettelen sitä mun leipomisen kaipuuta kun lopulta mulla menee kuitenkin hermot ja ne leivonnaisetkaan ei ole sellaisia kun piti :D

      Poista
  3. Kyllä on kelvannut juhlia, ihanat tarjoilut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan tuli himo pitää herkkupäivä kun katselin äsken tätä postausta :D

      Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...