tiistai 3. syyskuuta 2013

καλή όρεξη, hyvää ruokahalua ...


Hip hei, yksi koulupäivä taas takana ja enää kolme edessä. Kuvitelkaa kolme ja sitten se on ohi ! Toisaalta toi oppiminen on ihan kivaa ja antoisaa ja toisaalta niin rankkaa. Jo tämä ihan koko päivän paikallaan olo ja istuminen tekee mulle pahaa. En vaan ole tottunut ja selkä on nyt niin kipeä päästä puhumattakaan. Tää koulu ja muutenkin tietysti on nyt sitten tuomassa tänne vähän uusia tuulia. Duuni vaihtuu ja kuviot muuttuu. Työnantaja tulee olemaan sama mutta toimipiste ja tehtävänkuva ovat eri.

Tällä hetkellä mä saan onnellisesti töistä aina ruokaa, niin aamiaista, lounasta kun iltapalaakin riippuen vuorosta mutta uudessa paikkassa minkäänlaista ruokaa ei ole. Se tarkoittaa siis eväitä tai sitä että käyn ennen duunia tuolla meidän pääpaikassa syömässä. Homma menee siis käytännössä niin että tsekkaan viikon safkat ja ne päivät jolloin nappaa menen sitä kautta ja muuten vien omat safkat duuniin täältä himasta. Tämä taas tarkoittaa sitten sitä että tuollainen arkikokkailu tulee aika vahvasti mukaan kuvioihin kun nyt se on rajoittunut ainoastaan vapaapäiville.

Huoh, alkaa armoton pähkäily että mitäs sitä tekisi taas ruoaksi. Mitään vamista en kuitenkaan suostu syömään :D Selailinkin tossa vähän vanhoja reseptejä läpi ihan tässä arkiruokailu mielessä ja löytyihän sieltä jotain minkä haluan laittaa tännekkin. Koko safka oli ihan unohtunut mun repertuaarista mutta nyt tää respeti tulee taas käyttöön.  καλή όρεξη, hyvää ruokahalua kreikaksi ja tää mun tulevaisuuden arkiherkku on siis moussakaa, ilman perunaa.




Moussaka

(4 annosta)

-2 munakoisoa, ohueksi viipaloituna

-450 g vähärasvasta naudan tai lampaanjauhelihaa

-2 sipulia, ohueksi viipaloituna

-1 tl valkosipulia hienoksi pilkottuna

-400g tomaattimurskaa
( suosittelen Mutti:a, se on parasta )

-  loraus punaviinietikkaa

- kanelitanko

 (- sokeria )

-yrttejä maun mukaan.

Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja mm oreganoa, basilicaa, persiljaa...

-suolaa ja pippuria

-2 kanamunaa

- 3 dl luonnojugurttia

- 1 dl raastettua parmesaania

1. Paista muakoisoviipaleet erissä ilman rasvaa pinnoitetulla pannulla kullaruskeiksi molemmilta puolilta. Siirrä sivuun.

2. Ruskista jauhelihaa välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, mauta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista toiset 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, yrtit, punaviinietikka ja halutessasi kanelitanko. Anna kastikkeen hautua hiljalleen 20 minuuttia. Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Lisää kastikkeeseen hieman sokeria jos tomaatti tuntuu liian hapokkaalta. Poista kanelitanko.


3. Pane puolet munakoisoista uunivuoanpohjalle. Lisää jauhelihaseos ja päälle loput munakoisoista.




4.Vatkaa munat kulhossa, lisää jugurtti koko ajan sekoittaen ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos munakoisovuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista moussakaa esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoa suoraan vuoasta.



Ai että, tässä on ihan mielettömän hyvä safka ja hieman vielä kevennetty sellainen eli kelpaa arkenakin tätä mussutella :)

6 kommenttia:

  1. Ihan hirvee nälkä ja tämä ei kyllä tilannetta yhtään helpota, kiva ohje, pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Just ton takia mä "vihaan" ruokablogeja, aina iskee ihan hirveä nälkä kun niitä lukee.

      Poista
  2. Omnomnom :P Eli mikäli munakoiso ei ole kaveri, niin sen tilalle vissiinkin se potaatti? Mä vielä voisin syödäkin, mutta luulen, että koko potti jäisi mun syötäväksi. Kuulostaa kyllä niin hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Moussakaan tulee yleensä munakoison liäski perunaa mutta munakoiso on siis sen perus aineksia. Toki tätä vois tehdä pelkästä perunastakin mutta ettei se olisi niin kovin raskasta niin maistuisiko tilalla vaikka kesäkurpitsa tai ehkä paprika ? Mikä kasvis nyt vaan mikä maistuu. Mä en ole itse mikään munakoison ystävä mutta moussakassa se ei ole niin munakoisomaista :D ja varsinkin jos käyttää myös perunaa niin vielö vähemmän.

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy kokeilla. Näyttää niiin herkulliselta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista tosiaan, mä odottelen myös innolla että tulisi sellainen päivä että mun kannattaa tehdä tuollainen isompi satsi ruokaa.

      Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...