Liittykää muuten myös tonne Facebookin puolelle seuramaan meitä sillä sinne päivittyy muutakin pientä höpinää aika ajoin mitä täällä ei julkaista ja ehkä myös hieman blogin aiheen vierestä. Mä tiedän jo nyt että ajoittainen ikävä kaikkia muita postauksia kohtaan kyllä iskee. Kuten vaikka tänään kun vastaanotin Memberssin paketin ja kenkäperheeni kasvoi kahdella parilla. Kelles mä nyt sen kerron ? :D
Ja jotta nyt ei eksyttäisi raiteilta ihan heti ja tämä itsensä toistaminen syiden ja seurauksien suhteen loppuisi niin mennäänkös siihen ruokaan ...
Täällä vietellään vapaapäivää ja vielä ihan sellaista yhteistä. Kuukausi sitten ostettu harissatahnapurkki huuteli tuolla kaapissa kovaan ääneen että kohta on päiväys mennyt, syökää mut! Olin jo ehtinyt uhkailla tuolla Facen puolelle että tänään pienessä keittiössä valmistuu possu-juureswokkia vaan suunnitelma vaihtui saman tien kun harissan huomasin. Tilalle tuli kebabbia, harissa-jugurttikastiketta, pikkelöityä porkkanaa ja retiisiä ja kaikki kääräistynä amerikansalaattiin. Aasia vaihtui siis välimeren makuihin ...
Kebabbia kahdelle
- 320 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tl suolaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1/2 tl chilijauhetta, piripiriä tai tuoretta chiliä maun mukaan
- 1/2 dl kevätsipulin vartta
1. Paahda korianterinsiemeniä sekä chiliä ( ei tuoretta ) hetki pannulla, niin kauan kunnes tunnet ihanan tuoksun. Laita mausteet huhmareeseen ja tee niistä jauhetta. Hienonna valkosipuli sekä sipulin varret.
2. Sekoita mausteet, suola, valkosipuli, kevätsipuli, jauheliha sekä kananmuna. Vaivaa taikina kunnolla sekaisin ja jätä tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
3. Muotoile taikinasta pieniä pötköjä ( n 8 kpl ) ja paista ne kuumalla pannulla oliiviöljyssä kypsiksi. Tähän menee aikaa noin 7-10 minuttia. Voit paistamisen aikana painella sormella hieman lihapötkylää. Jos se tuntuu kiinteältä mutta joustaa vielä hieman se on valmis. Eikä naudanlihaa kannata ihan harmaaksi korpuksi kypsentääkkään, hieman se saa olla punainen.
Pikkelöity porkkana ja retiisi
- 1 iso porkkana
- 125 g retiisiä
- 1 rkl Miriniä ( riisiviiniä )
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- suolaa maun mukaan
( miriniä ja riisiviinietikkaa saat ihan perusmarketista aasialaisten mausteiden ja sushijuttujen luota )
1. Raasta porkkana sekä retiisit.
2. Lisää joukkoon Mirini, riisiviinietikka sekä suola ja sekoita hyvin. Voit tehdä tämän vaikka kannellisessa rasiassa ja ravistaa ainekset sekaisin.
Tarjoile erilaisten sämpylöiden, slidereiden, burgerien ja muiden välissä tuomaan raikkautta ruokaan.
Ihanaa alkavaa viikkoa sinne, herkutellaan !
Hyvä Milshki ja T <3
VastaaPoista:D Säkin löysit tänne ! Jee !!!
PoistaOnnea uudelle blogille, ihania herkkuja olet loihtinut :)
VastaaPoistaKiitos paljon :)
PoistaSustahan on tullut varsinainen velho keittiössä :) T: anni.f
VastaaPoista:D no ainakin harjottelen ...
PoistaJuma! Noita on muuten ihan pakko kokeilla. Uskoisin että nämä uppoaa Niksuun kuin kuuma veitsi voihin. Kiitos siis vaan taas huisin mahtavasta reseptistä ♥
VastaaPoistaNo T ainakin tykkää noista ja kaikista näiden variaatioista ihan kamalasti :)
PoistaMistäs tuota harissaa pystyy ostamaan? :)
VastaaPoistaTähän käytetty harissa on ihan K-supermarketista ja varmaan monesta muustakin kaupasta saa. Muistaakseni sieltä hyllyltä missä on pestot ja muutkin maustetahnat, soijat ja muut. Niin ja Hakaniemenkauppahalista takuuvarmasti :)
Poista