torstai 25. syyskuuta 2014

Yksi kokki ja silti niin sekava soppa

Se on kai syksy, ainakin tuolla ulkona on kamalan koleaa, märkää ja järjettömän pimeää. Joka syksyinen vakkari ostos eli pipo on hommattu tänään, yksi uusi mekko lähti mukaan ja paksut legginssit sen kanssa pidettäväksi. Mekko, paksut legginssit ja saappaat tai maiharit on mulle aika perus syksyn ja talven asu. Vielä pipo päähän kun tulee ja tuiskuaa ja paksu takki niskaan niin sillä pärjää.


Kuvassa uutta tukkaa muuten lupaan parempaakin kuvaa joskus mutta tosiaan tää mun kuiva, hapero, afrokäkkärä alkoi ottamaan niin pääähn että soittelin yksi perjantai kampaamoita läpi ja yhdestä sainkin ajan seuraavalle päivälle. Hiukset sitten lähti aika reilulla kädellä ja nyt toiselta puolelta sekä takaa ihan lyhyt tukka ja toisella puolella sitten toi otsis tai mikä lie liehuke. 

Hius on nyt niin hyvässä kunnossa kun kuivia latvoja ei ole. Kuvassa hiukset on kampaajan toimesta suoristettu mutta nyt niitä voi myös pitää kiharalla ja oma elämä sitten helpottui kummasti kun hiuksien kanssa ei tarvitse tapella reilua puolta tuntia joka aamu kuten ennen.



Entistä mua, en kyllä kaipaa yhtään. Oli todella vapauttavaa luopua ponnareista, pinneistä ja muista että tää pörrö pysyi jossain kasassa.

Mulla on vahvasti ollut tänään sellainen fiilis että haluan kirjoittaa tänne jostain muustakin kuin ruoasta. Kävin myös fiilistelemässä vanhaa Life On Plate blogiani minkä joku ehkä muistaakin. Hieman nostalginen fiilishän siinä tuli vaikkakin blogin tarinahan päättyi siihen että se alkoi enemmän ja enemmän painottumaan ruokaa ja tuli aika perustaa blogi joka oli selkeämmin kohdistettu juuri siihen aihealueeseen. Life On Plate tuli myös aikanaan perustettua mm ruoka-ohjeiden jakamista varten mutta enemmän sinne tuli kuitenkin ihan muita stooreja.

Edellisen blogin tuntuu vieläkin todella oikealta päätökseltä sillä ruoka on aihealue joka on niin oma, siitä jotain jopa tiedänkin ja se liittyy myös työhöni.

Alalla siis ollaan.

Sekä minä että apukokki, tosin herra on enemmän tonne juoman suuntaan ja itsekkin sillä asiakaspalvelun puolella. Ruoka ja keittiö kiinnostaa meitä molempia valtavasti ja varskinkin apukokki käyttää myös köökkipuolta inspirationaan juomien suhteen sekä hyödyntää paljon tekniikoita siltä puoleta.


Pyrimme silti kotona ja täällä blogissa vain harrastamaan ruokaa eikä olla vielä ainakaan haluttu tuoda tänne mitään kummallisuuksia raaka-aineiden suhteen, jotain ammattilaisvälineistöä ja muuta jota olisi pelkästään kotona vaikea toteuttaa ilman mitää mahdollisuutta mm lainata jostain jotain tms. Toisaalta jos kiinnostusta johonkin kokeiluihin tai molekyylikeittiöjuttuihin siellä ruudu toisella puolella on voidaan niitäkin toki joskus tehdä.


Purkissa on muuten Jaelin blogissaan jakama sopanuudelisalaatti. Sopanuudeleita, mangoa sekä munakoisoa. Tosin omalla kohdalla en sopanuudeleita siihen hätään saanut ja käytin ihan tavallista täysjyvänuudelia. Harmitti ihan pirusti sillä tattari on huippua mutta pitää tehdä uudelleen ja sopalla. Salaatti oli kyllä näinkin ihan huippu ja syötiin sitä sekä kylmänä että lämpimänä ja soijalla tuunattuna. 


Ja ensi kesää silmällä pitäen, punajuuret on todella herkullisia grillattuna. Ensin keitetään, sitten grillissä oikein paahdetaan ja aijai !!!

Hassusti tämäkin postaus taa hyppää asiasta ihan mihin sattuu. Oikeastaan alkuunsa tällä postauksella ei ollut edes mitään aihetta. Pelkkää kirjoittamisen riemua vaan. Vaan kääntyihän tämä tänne safkaosastolle sitten kuitenkin. Oikean päätös siis pelkkään ruokaan keskittyminen blogin suhteen.




Jotta menisitte vielä enemmän sekaisin, oliko aihe mikä ja oliko tässä nyt joku oikea pointtikin niin iskempä loppuun vielä kuva viime sunnuntai aamulta.


Meidän pikkuiset nukkuu aina vierekkäin tossa meidän parven porrastasanteella, usein jopa halien mutta nyt oli tassut omilla puolilla. Aika hellyyttävä näky, oikea leppoisa sunnuntai fiilis tuli kun aamulla hyvien unien jälkeen heräsin ja näin muruset. On ne vaan niin rakkaita, vaikkakin myös melko raskaita kaikessa aktiivisuudessaan ja loputtomassa rakkaudessaa meitä ihmisiä kohtaan. Kaikki sfinxin omistajat tietävät ehkä mitä tarkoitan. Silti en vaihtaisi näitä mun pikku pirulaisia koskaan mihinkään, missään nimessä. Ihanat nahkiaiset !

Kuten en myöskään mitään muutakaan elämästäni tällä hetkellä. Leppoisaa torstai-iltaa sinne. Mä ajattelin ihan tän huippu mukavan vapaapäivän päätteeksi vielä mennä lämpöiseen suihkuun, keittää kupin teetä, nakerrella hapankorppuja - ai että ne on muute hyviä oliiviöljyllä, hippusella suolaa ja kuivatta oreganoa- ja lakkailla kynsiä.

Pus !

13 kommenttia:

  1. Musta on kiva lukea sellasiakin juttuja, joita ei puuttuvien vekottomien takia pysty kotikeittiössä tekemään. Enhän mä kokeille kuin hyvin pienen osan lukemistani ohjeista muutenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikeassa olet että pieni osa se on mitä tulee kokeiltua ja suurimmaksi osaksi niin että saa siitä idean, makuparin tms jota sitten soveltaa omassa päässään :)

      Poista
  2. Uu, todella upea tuo uusi kampaus! Sopii sulle niin hyvin :)
    Ihana kuullä vähän keittön takaakin juttuja :) Kisuja mulla onkin ollut ikävä. Miten karvattomat jakselee? ♥ Entäs Vappu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Nakut jakselee hyvin, ei ole Rasmuksellakaan olut silmissä ongelmia pitkiin aikoihin kun se tilanne vaikutti aika vakavalta silloin aikanaa. Kävi monesti mielessä kuinka paljon kipua ne silmät aiheuttaa että pitääkö silmästä luopua vai koko kissasta :( Onneksi tilanne parani. Ja Vappukin voi hyvin :)

      Poista
  3. Wou mikä fleda! Ja hei olipa ihanaa lukea vähän muitakin juttuja kuin vain ruokaan liittyen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä oon niin rakastunut tähän uuteen tukkaan, ei ponnareita enää koskaan :D

      Poista
  4. Kiva lukea vähän erilainen postaus:) Mullahan alussa oli muutkin asiat ruokablogissa,mutta sitten siirsin ne omaan .blogiinsa.
    Nätti kampaus,sulle varmaankin sopii aika moni kampaus hyvin.
    Ihanat nakukisut:)
    Ja kiva että tuo salaatti on maistunut;itse tykkään siitä ihan hurjan paljon:) Mangojen aika tosin on täällä jo loppu enkä ehtinyt edes pakastaa niitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillointälööin täytyy näitä erilaisiakin postauksia alkaa kirjoittamaan, mä rakastan sen verran kirjoittamista ja ajatuksen juoksua siinä samalla että :) Kirjoittamisen takia alunperin blogin aloitinkin.

      Salaatti oli kyllä super hyvää, uudelleenkin pitää tehdä ehdottomasti ja niillä sopanuudeleilla.

      Poista
  5. Hieno tukka. :) Kyllä tämmöistä muulle allalle urautunutta ravintola-ala-wannabeta kiinnostaisi lukea niistä ammattilaissalaisuuksistakin, vaikkei niitä itse pääse koskaan kokeilemaankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) No mehän sitten joskus postaillaan jotain vähän erilaisiakin juttuja, itsellenkkin vaihtelua se.

      Poista
  6. Olipas kiva postaus :) monta asiaa ja kyllä, muistan life on plate -aikoja ja kyllä, tykkään kovin tästä blogista ihan näinkin ja erityisesti, koska ei ole kikkailtu millään, mitä ei ihan kaupasta saa :). Mutta, ymmärrän että aika ajoin haluaa uudistua. Ja tukka on tosi hieno, olen aavistuksen kade, sillä en vieläkään ole uskaltnut sitä pätkäistä....ehkä kerään hippusen rohkeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tosiaan päätin perjantaina että nyt lähtee ja lauantaina jo napsastiin. Eikä kaduta yhtään :D

      Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...