maanantai 22. syyskuuta 2014

Kun jääkaapissa ei ole mitään pasta

Jo vuosien ajan on apukokki usein iltaisin, ruokakomeroiden ammottaessa tyhjyttään loihtinut meille ihan "tyhjästä" herkulliset pasta-annokset. Tyhjästäkin ruokakomerosta löytyy aina valkosipulia, chiliä joko tuoreena tai kuivattuna ja tottakai oliiviöljyä. Pastaa on aina jonkinlainen pussin jämä tai tunnustettava on että useampikin pussin jämä siellä kaapinperukoilla.

Yksi parhaista pasta-annoksista ei sitten muuta pidäkkään sisällään kuin nämä, vaatimattomat ainekset. Tätä pastaa on meillä vaan tehty sen enempää tietämättä että se on varsin perinteinenkin annos Italialaisessa keittiössä. Aglio&Olio

Taanoin Elina Cacio e Pepe  blogissan paljasti kuitenkin että annoksella tosiaan on ihan nimikin ja kova suosio niin ympäri Italiaa kuin myös Rooman keittiössä. Yksinkertaiset raaka-aineet, mielettömän herkullinen lopputulos.

Annosta sopii myös tuunailla milloin milläkin jos jääkaappi ei olekkaan ihan tyhjä. Toissa sunnuntaina se sai sävyä uunissa paahdetusta ilmakuivatusta kinkusta ja eilen taas kesäkurpitsasta. Niin tai näin, aina uppoaa. Ilman ja höysteillä. Meidän keittiössä valkosipulia käytetään melko reilusti. Kahden jos ollaan ja on vielä ilta eikä mihinkään olla enää menossa ne jälkeen jäävät aromit ei niin haittaa. Yhdessä tässä haistaan.How to make a girl happy ? Varsinkin jos kyse on ruokabloggarista. Meidän miehille vinkiksi siis. No kotiin kannattaa tottakai tuoda pitkäksi venyneen baarireissun päätteeksi ihan super terävä, laadukas, uusi keittiöveitsi. 

Hieman hilpeyttä herätti myös se kun herra oli baarin narikassa ilmoittanut pokelle että mulla on muuten sitten puukko täällä povarissa, kotiin tuliaisia "vaimolle". Poke ei ollut kai ottanut hommaa kovin toisissaan kun puukko sai sinne povariin jäädä eikä asiaa sen kummemmin tarkistettukkaan.

Ihan loistavan veitsen sain. Tuollainen pienempi veitsi on puuttunut tästä keittiöstä ja laadukkaille veitsille on aina tilaa ihan miten paljon vaan.


Pasta ei tosiaan muuta kastiketta ( vai pitäisikö sanoa kostuketta sillä pastahan ei ui koskaan kastikkeessa ) kaipaa kuin hyvän oliiviöljyn. Makua valkosipulista, chilistä sekä suolasta.

Pastahommat on meillä miesten hommaa. Sillä aikaa kun pastat porisee ja kastikkeet syntyy makailen minä sängyssä tai sohvalla katsellen telkkaria. Yleensähän homma on toisin päin tai ainakin niin että vähintää tarkkailen ja muka ärsyttävästi neuvon mutta pastojen kanssa on eri. Niihin mulla ei ole mitään sanottavaa, mä en ole se pastamestari tässä keittiössä ja asia saa olla niin sillä ne pastat mitä tuolta esiin loihditaan on vaan aina niin hyvä eikä siihen kannata sotkeutua


Cacio e Pepen Elinalla oli myös niin täydellinen ohje tähän pastaan että kurkihan se täältä ja mitäpä mä sitä ohjetta tänne kirjoittelemaankaan kun en ole koskaan kyseistä pastaa tehnyt. Tyydyn sillä herkuttelemiseen jatkossakin enkä sotke lusikkaani tähän soppaan.

9 kommenttia:

 1. Hyvät on tuliaiset, tuollahan lepyttää pidemmänkin kaavan kautta menneen illan (ei vaiskaan, lepyttelyjä ei tarvitse, pitäähän sitä itse kunkin käydä tuulettumassa :). Vaikka riskinsähän tuossa on, aina ei välttämättä ole foodiepokea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se täytyy vaan toivoa jos puukko povarissa baareissa pyörii että poke on foodie :D

   Poista
 2. Onnittelut uuden veitsen johdosta;hieno!
  Yksinkertaiset ruuat ne onkin usein parhaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Me ollaankin veitsen kanssa oltu oikein onnellisia yhdessä :D

   Poista
 3. Juuri pääsin sanomasta toisessa blogissa että yksinkertaisuus on parasta, kun maut ovat kohdallaan, ei tarvitse olla tuhatta sorttia. Nälkä tässä taas tuli :) Ja veitsi on komia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisuus on kyllä välillä parasta, hyvät maut ja raaka-aineet niin ei kummia tarvitse :)

   Poista
 4. Me ollaan kyllä kanssa niin valkosipulin perään, että muita käy välillä sääliksi. Tätähän täytyy testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paljon valkosipulia vaan niin hyvää tulee :D

   Poista
 5. Tää kuullostaa kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvältä! :) Valkosipuli on kyllä niin hyvää. Parhautta on illat kun ei tarvi mennä mihinkään, niin sitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla säästelemättä! :D Jossain ruokablogissa luin, että jos sieltä keskeltä olevan sydämen ottaa pois, ei valkosipuli haisis syömisen jälkeen(tuoksuis!!), mutta en tiedä pitääkö paikkaansa.

  VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...