tiistai 19. elokuuta 2014

Kesäilta sisäpihalla

Karitsan paahtopaistia, sinihomejuustosalaattia sekä mustikkavinegretteä.

Viinipullo, kauniit lasit ja kesäilta.

Omalla sisäpihalla, rauhassa hälyltä ja silti ihan keskellä kaikkea. Kuulostaa ihanalta ja sitä se onkin.


Mustikkavinegrette

- 1 dl mustikoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl mustikkaviinietikka
- 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria

Kaikki ainekset vaan keskenään sekaisin esimerkiksi sauvasekoittimella tai blenderillä.

Mustikkavinegrette sopii loistavasti mm juustosalaatteihin ja erityisesti voimakkaiden juustojen kaveriksi. Salaattii voisi vaikka ripotella joukkoon muutaman tuoreenkin mustikan. Nam.

Mustikkaviinietikan tilall voit käyttää myös punaviinietikkaa.

Ohjeen karitsanpaahtopaistin valmistukseen löydät vanhasta postauksesta, täältä.

Kontulan pieni keittiö ei muuten nimeänsä vastaavasti enää sijaitsekkaan Kontulassa. Keittiömme otti ja muutti jo keväällä Kallioon ja kesäiltaa sisäpihalla vietettiinkin täällä uusilla kotikulmilla. Muutimme vanhaan, vanhaan taloon jossa on korkeat huoneet, mahtava sisäpiha, leveä kaunis porraskäytävä, narisevat ovet ja ennen kaikkea huikea tunnelma ja hauskat naapurit. Talo on täynnä elämää. 


Keittiö ei kyllä muuttunut yhtään suuremmaksi joten siltä osin blogin nimi ei ole aivan tuulesta tempaistu. Muutosta johtuen blogin nimikin on sitten mietinnässä. Pieni keittiö Kalliossa vaatii vielä kuulostelua tai sitten nimi on jokin aivan muu. Saas nähdä mitä tulee mieleen vai tuleeko mitään. Tällä hetkellä ei ainakaan lyö kuin tyhjää tässä pääkopassa.





Pieni keittiömme on myös kutsuttu mukaan Indiedays Inspiration-blogien joukkoon ja ilolla lähdemme siihen mukaan. Kuten tiedättekin, mikäänhän ei tule tämän myötä muuttumaan joten samalla omalla tyylillä ja jutuilla jatketaan eteenpäin. Tulevaa syksyä täällä jo odotellaankin kovasti. Ihania lämmittäviä keittoja, patoja ja mukavia pimeneviä iltoja kynttilän valossa punkkulasi kädessä. Ulos vielä syysmyrsky ja mielikuva päässä on aika täydellinen.

Loistavaa alkanutta viikkoa sullekkin :)

5 kommenttia:

  1. Paljon onnea Kallion kämpälle. :) Mustikkavinegrette on kyllä kiva idea, pitääpäs kokeilla. Minäkin odottelen jo fiilistellen "kynttilänpolttoilmoja" ja -iltoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) "Kynttilänpolttoilmat" ( Ihan super hauska sana ) on kyllä ihania vaikka kesää rakastankin yli kaiken. Se ei vaan kai tuntuisi niin huipulta jos aina vaan jatkuisi :D

      Poista
  2. Paljon onnea uudelle kodille ja tuollainen sisäpiha (ja hyvät naapurit!) on oikea aarre. Hyvä ystäväni asuu myös Kalliossa,talossa, jossa myös on ihana sisäpiha:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael :) Täällä on paljon ihania sisäpihoja, ne on vähän sellaista salaista Helsinkiä :)

      Poista
  3. Oii, onnea uuteen kotiin ja onnea myös blogiuudistuksesta♥

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...