tiistai 25. helmikuuta 2014

Kesän lapsi mä oon ...

Ihan harmillisen harvoin täällä blogin puolelle ehtii nykyään pyörähtämään. Jotain täällä silti kiireestä huolimatta syödään. Eikä se oikeastaan ole edes pelkästään kiirettä vaan ajatuksien muualla olemista ja yleistä saamattomuuttakin. Nyt riittää jo mulle ainakin tämä harmaus ja talvi. Saisi se kevät oikeasti kohta jo tulla. Isosti täällä ollaan kuitenkin kiitollisia näin iisistä talvesta joka meillä tänä vuonna on. Usein olenkin jo maininnut että talvessa ei valitettavasti ole mitään mikä tekisi siitä mun mielestä mukavaa aikaa. En harrasta talviurheilua, ihan samaa lenkkeilyä kuin kesälläkin. Ainut vaan että ilman lunta ja jäätä se on 100 kertaa mukavempaa. En pidä lumesta, pakkasesta tai pimeydestäkään. En myöskään kauppojen talvisesta vihannesvalikoimasta. Kesällä nekin on vaan niin paljon parempia. Talvisin tuntuu kamalan ylivoimaiselta myös pitää yllä mitään omaa elämää. On vain työ ja hima + lenkkipolku. Tai ehkä tämä on nyt hieman kärjistettyä, onhan tässä viimeisen parin viikon aikana käyty jo kahdesti ulkona syömässäkin illalla ja tehty toki muutakin mutta kyllä se sohva vaan kuluu talvisin ainakin tuplasti enemmän kuin kesällä.

Mutta marinat sikseen. Tein sunnuntaina sellaisen "mitä ihmettä keksisin ruoaksi " kohtauksen jälkeen pitkästä aikaa ihan rehellisiä kanankoipia uunissa. Lisukkeeksi ne saivat mun ikisuosikkia tsatsikia sekä eräänlaisen kesäkurpitsapaistoksen.


Broilerit marinoin savupaprikalla, balsamicolla, suolalla ja pippurilla sekä valkosipulilla. Otin niihin pinnan pannulla ja laitoin uuniin noin tunniksi.


Lämmin kesäkurpitsasalaatti

2 annosta

- 1 iso kesäkurpitsa
- nippu basilicaa tai muuta mieleistä yrttiä
- 80 g saksanpähkinöitä
- valkosipulia
- suolaa
- pippuria
- tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan
- oliiviöljyä paistamiseen

1. Paahda saksanpähkinät kuivallaa pannulla ja murskaa niitä hieman Viipaloi kesäkurpitsa ohueksi siivuksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Murskaa valkosipulinkynsi sekä hienonna chili jos käytätä tuoretta. 

2. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja lisää kesäkurpitsa, valkosipuli sekä chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista ainekset kevyesti. Lisää pähkinät sekä basilica tai muu yrtti ja tarjoile lisukkeena lihalle, kanalle tai kalalle.



Tsatsiki

- 1 prk kreikkalaista jugurttia
- 1/2 kurkku
- valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
- hunajaa
- punaviinietikkaa

1. Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan. Sekoita jugurtin joukkoon noin tl hunajaa, murskattu valkosipuli, pieni loraus punaviinietikkaa sekä valutetut kurkut.

2. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla ja anna teketyä jääkapissa hetki. Valmiin tsatsikin päälle voi valuttaa hieman extra neitsyt oliiviöljyä. 

Tsatsikia voi myös maustaa esim tillillä josta pidän itse todella paljon. Tällä kertaa sitä ei vain ollut joten ilman meni ja upposihan tämä näinkin.



Ihanaa alkanuttaa viikkoa sinne :) Kyllä tämä elo kai täällä Kontulankin pieenssä keittiössä alkaa kohta hieman piristymään. Toivoin ainakin näin.

2 kommenttia:

  1. Kevät on joka päivä lähempänä. Ja joka tapauksessa tsatsikista tulee ihanan kesäinen fiilis.

    VastaaPoista
  2. Ah, taas niin herkullisen kuulloista salaattia. :)

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...