torstai 23. tammikuuta 2014

Uusia kulmia Barcelonasta

Edellisellä Barcelonan matkalla ( voit lukea siitä täältä ) keskityimme lähinnä nähtävyyksiin sekä Barri Gothiciin sekä Eixamplen alueeseen. Tällä kertaa taas ihastuttavaan El Borniin sekä Grazian kylämäiseen kaupunginosaan.

El Born osoittautui mahtavasi paikaksi. Paljon pieniä puuttikkeja, ravintoloita, viini- ja tapasbaareja sekä ihania kujia ja katuja. Ehkä seuraavalla matkallamme Barcelonaan hotellimme sijaitseekin niin keskeisen Plaza Catalonian sijaan täällä. El Bornistakin on todella lyhyt matka keskeisille mestoille ja metroasemakaan ei ole kaukana. Metrollahan sitten pääsee ihan mihin vaan. Samoin taxi kulkee, ei ole kovin kallistakaan lystiä se.








Mahtava valikoima alkoholeja ja niihin liittyviä tarvikkeita, aivan El Bornin kulttuurikeskuksen Mercat del Bornin kupeessa.





Lisää kauniita katuja sekä Santa Maria Del Mar catedraali





Mercat del Bornissa sijaisti myös ravintola El 300 del Born. Ravintola Alkimiasta yhden michelintähden ansainneen keittiömestari Jordi Vilan rennompi ja iisimpi ravintola. Kurkkaa Eateryn Barcelonan Heatmappiin, löydät sielä tämän ravintolan + monta muuta. Kaikki hieatmapin paikat olisivat olleet kiinnostavia mutaa kun ihminen ei vaan voi syödä pohjattomasti mikä on harmi !

Me kävimme El 300 Del Bornissa lounaalla eikä ollut turha reissu. Ei ehkä ihan se edullisin paikka syödä muttei kalliskaan varsinkaan jos vertaa tähän rakkaan kotimaan hintatasoon.






Paikan tapasvalikoimaa



Me söimme mm graavattua turskaa sekä tomaattileipää ja sinihomejuustoperunoita. Eipä valittamista niissä. Erityisesti graavattu turska jäin mieleen erittäin positiivisena juttuna. 

Ravintolalla oli myös oma olut joka ei maistunut vielä niin aikaisin päivällä mutta ostimme sitä pullon mukaan kotiin ja tuolla jääkaapissa se nyt sitten odottelee maistamista. 


Ravintola sijaitsi kulttuurikeskuksen sisällä ja oli aika laaja ja avara. En ehkä osaisi kuvitella tätä iltaravintolaksi. Sissustukseeltaankin paikka oli enemmän sellainen lounastyyppinen ratkaisu. Tunnelmasta jäisi jotain illalliseen kuuluvaa mahdollisesti puuttumaan mutta näin lounaalla loistava valinta.

Kahtena muuna päivänä söimme lounaat Ramblasin kauppahallissa Boqueriassa. Söimme kahdessa eri paikassa ja kumpikin aivan mahtavia mestoja. Paikkojen valintaa kyllä vierähti hetki, piti verrata hintoja, katsella annoksia, etsiä paikka johon on jonoa ja tutkia muiden asiakkaiden kansalaisuutta ettei laske takamustaan siihen pahimpaa turistirysään ja tämän me onnistuimme uskoakseni välttämään. 

Jonottaa kyllä saimme muttei turhan kauan ja Barcelonalaiset ovat niin ystävällisiä meille hölmöille turisteille että järjestävät tuoleja baaritiskin viereen, tarjoilija bongaa meidät heti sieltä jonosta ja yrittää selittää että teidät on huomattu ja odottaa vain hetki jne. Kannattaa siis seisahtaa sen täyden tiskin läheisyyteen ja osoittaa että syömään haluttaisiin niin kaikki siitä kaaoksesta ja sekavuudesta huolimatta järjestyy, jakkara löytyy ja ruokaakin tulee tuota pikaa.


Hieman makkaroita


Fritattua pikkumustekalaa, jota olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon


Tottakai Patata Bravas


Pikku paprikoita ja vaikka mitä muuta herkkua. 

Uudeksi suosikiksi nousi mm Butifarra joka oli otettu pois kuorestaan ja grillattu sekä valkoiset pavut sen lisäkkeenä jotka jäivät sen ihanan tuoksun huumamina jopa ihan kuvaamatta.


Entäpä kahvihetki jossain mukavassa kahvilassa ja munkki suklaa täytteellä ? Tai ihania Pinxtoja viinilasillisen kera ennen illallista lukuissa Binxtopaikoissa ympäri kaupunkia ?



It`s all good ! 

Muutama ravintolavinkki Barcelonasta tulossa vielä lähitulevaisuudessa :)

7 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen postaus, asustelen nimittäin juuri Bornissa Barcelonassa! Olet löytänyt jonkin jännän ravintolan, jossa en ole käynyt, kiitti vinkistä! Hauskaa nähdä tuttuja paikkoja kuvissasi, olen kuvaillut samoja kulmia ja katuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kyllä ihastuttiin Borniin niin plajon että sinnehän voisi vaikka muuttaa :) Kannattaa kyllä tsekata tuo ravintola, todella hyvää ruokaa oli.

      Poista
  2. Ihania tapaksia ,nami:) Ja kiva nähdä näitä Barcelona-kuviasi;tekis mieli käydä tuolla uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meidänkin täytyy vielä uudestaan Barcelonaan lähteä, monta monta kertaa varmasti :)

      Poista
  3. Voii vitsi! Mäki haluun reissuun, olis ihanaa päästä käymään Barcelonassa! :-) Kivoja kuvia ja ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  4. Barcelonaan saa ainakin aina ihan hyvän hintaisia lentoja. Siellä kannattaa kyllä käydä, rakastettava kaupunki :)

    VastaaPoista
  5. Etsiskelin juuri Barcelonan vinkkejä ja täältähän niitä löytyy! Reilun viikon päästä Boqueriaan kokkikurssille, aiheena latva-artisokka ja opetuskielenä katalonia ;D. Siitä pitää käydä toipumassa vaikka noilla kulmilla!

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...