perjantai 6. joulukuuta 2013

Nautinnollista itsenäisyyspäivää

Apukokki toi toissa iltana töistä tullessaan hieman tuliaisia, saatesanoilla kun sähän tykkäät kaikista sellaisista pienistä purkeista ja herkuista. No niinhän mä tykkäänkin ja erityisesti jos lahjakassi pitää sisällään esim tattarijauhoista leivottuja käsintehtyjä piparkakkuja. 

Ihan mielettömän hyviä sellaisia ! Piparkakkujen kaikki raaka-aineet himalajansuolaa, vettä ja soodaa lukuunottamatta oli orgaanisesti tuotettuja. Ne pitivät sisällään (painotan sanaa pitivät, sillä söin ne jo kahdessa illassa) mm kookosöljyä, raakasokeria, hapankermaa, perinteisiä piparkakkumausteita ja toki tuon suolan, soodan veden ja tattarijauhon. Parhaita pipareita ikinä. Täytyy omassakin keittiössä kokeilla tattarijauhoilla seuraavat piparit leipoa.

Sain myös metsäkukkahunajaa, kolme erilaista purkkia . Erilaisilla mausteilla ja marjoilla höystettynä. Sen verran purkkeja raotin että ihanat tuoksut sain nenään ja nyt kuumeisesti pähkäilen mihin kivaan noita keksisi käyttää. Jouluhunajaa nyt ainakin ihan piakkoin johonkin jouluiseen leivontaan vaikka.

Leipomusvinkkejä saa siis laittaa, sellaisia mihin tulee hunajaa.
Kassista paljastui myös Vana Tallin liköörin jonkinlainen edition pullo sekä pullollinen metsämustikoista tehtyä glögiä. Lisäksi vielä pullo ihan kirkasta ja kunnon pötkö porosalamia. Glögin maistamista odotan innolla ja luulempa että tänään itsenäisyyden kunniaksi muutamat glögit keitelläänkin. Vana Tallin menee kuulemma hyvin glögin joukkoon eli ehkä kokeillaan sitäkin. Kirkkaan viinan jätän apukokille, tai johonkin sen omaan poikien iltaan.
Kaikki kassin sisällöstä oli Virolaisia herkkuja ja lähes kaikki luomua , Vana Tallin likööriä lukuunottamatta eli oikea hyvän fiiiksen kassi siis.


Keittiön ikkunan joulutähden myötä Kontulan pieni keittiö toivottaa nautinnollista ja herkullista itsenäisyyspäivää itsekullekkin :)

6 kommenttia:

 1. Samoin, kohta nähdään <3 Mutusova family

  VastaaPoista
 2. Minäkin sain juuri joulutähden ikkunaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosta tulee ihanaa tunnelmaa keittiöön :)

   Poista
 3. Vau mitä herkkuja, kylä kelpaa, nuo tattarijauhot on hiukan sellainen oudompi juttu, pitää ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi piparit oli kyllä hyviä, yhdessä blogissa olikin leivottu juuri tattarijauhosta pipruja. Tosin siinä oli käytetty myös mantelijauhoa ja sen haluaisin nyt skipata.

   Glögi oli vähän pettymys, todella laimeeta kamaa. Hunajat sen sijaan on ihania ja se porosalami meni kun kuumille kiville tuolta jääkaapista.

   Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...