perjantai 29. marraskuuta 2013

Tomaatti-rucolakeitto voipavuilla

Edellisen postauksen ihanien tapasten ääreltä voisikin sitten laskeutua maanpinnalle ja täräyttää ihan Kontulan pienen köökin arkisafkaa kehiin. Mä rakastan keittoja, kaikenlaisia mutta eniten sose sellaisia ja yksi lemppari on tomaati-rucolakeitto. Osa rucolasta ajellaan keiton sekaan, osa lisätään valmiiseen keittoon sinne sekaan sekä osa jätetään vielä koristeeksi. Viimeksi paahdoin keittoon mukaan myös muutaman paprikan sekä lisäsin sattumiksi voipapuja ja voi että oli herkkua !



Tomaati-rucolakeitto voipavuilla

4 annosta

- 2 paprikaa
- sipuli
- purkki tomaattimurskaa
- kuivattua oreganoa tai muuta yrttiä
- kanalientä
- 500 g rucolaa
- pieni purkki valkosipulituorejuustoa
- suolaa
- mustapippria
- oliiviöljyä

1. Pilko paprikat lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 250 asteessa niin että ovat hieman mustuneet.
Lisää kattilaan oliiviöljy ja kuullota sipulit. Lisää paahdetut paprikat sekä tomaattimurska ja muutama desi kanalientä sekä oregano ja hieman mustapippuria.

2. Keittele hetki ja lisää noin puolet rucolasta. Lisää myös tuorejuusto. Soseuta keitto sekä lisää tarvittaessa kanalientä. Laita kattila takaisin levylle ja lisää pavut sekä noin puolet jäljelle jääneestä rucolasta.  Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna keitto niin että pavut lämpenevät. 

3. Annostele lautasille ja koristele rucolalla ja lorauta päälle tilkka balsamicoa. 

Helppo keitto tämä ja hyvä.

Nyt päänvaivana onkin sitten tän päivän lounas ja eipä haittaisi jos siitä olisi myös huomiselle. Tää aika ennen iltavuoroa on kaikkine lenkkeilyineen, ruoanlaittoineen ja muine asioineen sen verran kiireistä ettei jokapäivä halua uutta ruokaa laittaa. Elämä oli niin helppoa joskus ennen kun tein aamuvuoroa ja lounaan sai aina duunista. Lounaan lisäksi myös aamiaisen sekä välipalatkin jos tarvitsi. Helppoa ! 

Muuta en siitä elämästä sitten kaipaakkaan. Kauhulla muistelen niitä klo 05.15 herätyksia ja sitä kun ei se uni illalla koskaan tullut kuitenkaan tarpeeksi ajoissa että olisi koko viikon pysynyt virkeänä. Mun omalle sisäiselle rytmille sopii paljon paremmin tällainen klo 9 ylös ja 01 nukkumaan meininki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaathan mielipiteesi ...