sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Maissikana ja ruusukaali

Sununtaille helppoa ja herkullista ! Maissikanaa sekä ruusukaalia ja pancettaa. Tämä herkku on kyllä jo viime sunnuntailta. Tää sunnuntai menee tomaattikeiton merkeissä. Pieni ähky eilisiltä synttärikemuilta ja iltapalaksi vielä vedettiin Nepalilaista.


Apukokin tehtävä oli renssata ruusukaalit ja jotenkin mä jäin taas sen jälkeen yksin keittiöön. On se hyvä että on keittiössä oma apulainen. Sille saa delekoitua kaikki ei niin loisteliaat hommat. Saampahan myös aina creditit kokonaan itselleni lopputuloksesta ! 

Tämä ruoka valmistuu loppuun uunissa ja vuoan pohjalle kerääntyy ihana liemi kanasta, kaaleista sekä pancettasta ja valkosipulista. Mitään erillistä kastikketta ei tarvita todellakaan.Maissikanaa ja ruusukaalia

2 annosta

- ruusukaalia
- pancettaa
- 5 valkosipulin kynttä kuorineen
- oliiviöljyä
- suolaa
- 2 maissikanan rintaa
- sitruunaa, rosmariinia ja jotain etikkaa esim sherry-, shamppanja-, punaviini tms kanan maustamiseen

1. Laita kanat maustumaan. Sivele niihin suolaa, sitruunanmehua sekä oliviiöljyä ja rosmariinia ja anna levätä huoneenlämmössä. Renssaa ruusukaalit; poista kannat sekä uloimmat lehdet ja leikkaa kaalit puoliksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Laita pancettakuutiot kylmälle pannulla ja paista rapeiksi. Lisää ruusukaalit ja paista niin että ne saavat hieman väriä.  Mauts tarvittaessa suolalla. Siirrä kaalit uunivuokaan. Laita kanat pannulle ja ota niihin kummallekkin puolelle kaunis väri. Laita kanat ruusukaalien päälle vuokaan. Heitä joukkoon muutama valkosipulinkynsi kuorineen. Kynnet voi sitten kypsinä puristaa kuoristaan ulos ja ne ovat mielettömän herkullisia.

3. Laita toiseen rintafileeseen lämpömittari ja pistä vuoka esilämmitettyyn uuniin. Paista kunnes kanan sisälämpö on 75 astetta. 

Jos multa kysytään niin hieman alle tuon mutta jos haluat varmistua että kana tosiaan on kypsää. Tuo 75 astetta on Eviran suositus.

1 kommentti:

Skriivaathan mielipiteesi ...