perjantai 4. lokakuuta 2013

Omenainen curry-palsternakkakeitto

Lihaton lokakuu jatkuu. Omenainen curry-palsternakkakeitto olkaa hyvät ! Mauista löytyy currya, hitunen omenaa ja mukavasti palsternakkaa. Ohje löytyi Glorian ruoka&viinilehdestä joskus kauan sitten ja tein siihen pieniä muutoksia. Vaihdoin ohjeen kasvisliemen kanaliemeen ja korvasin perunan kukkakaalilla eli keitto sopii näin myös hiilaritietoiseen ruokavalioon. Ensi kerralla keittoa valmistaessani laitan siihen varmaan hieman enemmän vielä omenaa mitä ohjeessa on sillä sen makua jäin kaipaamaan hieman voimakkaampana. Toki ihana omenalajikkeellakin on varmasti vaikutusta siihen kuinkan paljon se tulee läpi.


Omenainen curry-palsternakkakeitto

4 annosta

- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g palsternakkaa
- 2 jauhoista, isohkoa perunaa
( korvasin tämän suurinpiirtein samalla määrällä kukkakaalia )
- 1 omena
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 9 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 dl kuohu-tai ruokakermaa
- 1/2 tl mustapippuria myllystä
- suolaa
- 2 rkl kermaa tarjouluun

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat ( kukkakaali ) tasakoikoisiksi paloiksi. Kuori omena ja poista siemenkota sekä paloittele omena.

2. Kuumenna öljy ja curry kattilassa. Lisää kasvikset, sipulit ja omena, kuullota muutama minuutti. Lisää kasvis/kanaliemi ja keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.

3.Sosoeuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella, monitoimikoneesa tai blenderissä. Lisää kerma ja tarvittaessa lisää kasvis/kanalientä. Lämmitä sekoittaen ja mausta pippurilla + halutessasi suolalla.

Voit halutessasi koristella valmiin annoksen tilkalla kermaa.


Paahdoin lopun keitosta yli jääneen kukkakaalin uunissa mausteiden ja öljyn kanssa. Paahdettu kukkakaali on mun yksi lempparilisuke ja sitä voi maustaa monella tavalla. Tässä tapauksessa joukossa oli kurkumaa, zaataria, oliiviöljyä sekä suolaa. Asteita uuniin vaan reilusti, noin 225-250 ja kaalit vuokaan paahtumaan. Välillä käännellään että ne paahtuvat tasaisesti ja tarkkaillaan ettei kaalit pala. Namskis !

Lihattomaan lokakuuhun voi kai kuulua kalakin ? Tänään nimittäin kokkailin silakkaa, ilahdutin naapureita siis ja porraskäytävää erityisesti. Tai oikeastaan ehkä edes en. Tein ruoan uunissa ja käryt jää näin olemattomiksi ja silakat valmistuu kevyemmin ilman rasvaa.

Huomenna postailenkin teille sitten mitä syntyy kun käy kaupassa ja ostaa sieltä ainoastaan silakkaa, yhden punajuuren sekä yhden porkkanan ja that´s it :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaathan mielipiteesi ...