Omenainen curry-palsternakkakeitto
4 annosta
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g palsternakkaa
- 2 jauhoista, isohkoa perunaa
( korvasin tämän suurinpiirtein samalla määrällä kukkakaalia )
- 1 omena
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 9 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 dl kuohu-tai ruokakermaa
- 1/2 tl mustapippuria myllystä
- suolaa
- 2 rkl kermaa tarjouluun
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat ( kukkakaali ) tasakoikoisiksi paloiksi. Kuori omena ja poista siemenkota sekä paloittele omena.
2. Kuumenna öljy ja curry kattilassa. Lisää kasvikset, sipulit ja omena, kuullota muutama minuutti. Lisää kasvis/kanaliemi ja keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.
3.Sosoeuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella, monitoimikoneesa tai blenderissä. Lisää kerma ja tarvittaessa lisää kasvis/kanalientä. Lämmitä sekoittaen ja mausta pippurilla + halutessasi suolalla.
Voit halutessasi koristella valmiin annoksen tilkalla kermaa.
Lihattomaan lokakuuhun voi kai kuulua kalakin ? Tänään nimittäin kokkailin silakkaa, ilahdutin naapureita siis ja porraskäytävää erityisesti. Tai oikeastaan ehkä edes en. Tein ruoan uunissa ja käryt jää näin olemattomiksi ja silakat valmistuu kevyemmin ilman rasvaa.
Huomenna postailenkin teille sitten mitä syntyy kun käy kaupassa ja ostaa sieltä ainoastaan silakkaa, yhden punajuuren sekä yhden porkkanan ja that´s it :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Skriivaathan mielipiteesi ...