sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Lepoa, safkaa ja herkkuja

Gremolatapossua, kanttarellikastiketta, hieman karamellisoitua päärynää aurajuustolla ja päälle vielä oliivileipää ja kotitekoista ricottaa. Olisiko siitä hyvä lauantai-ilta tehty ? 

Unohtamatta muutamaa lasia punkkua ja creme bruleet jälkkäriksi. Oih !











Possun ohjetta voit kurkistella täältä ja ricotan teon makuun pääset tästä

Gremolata on kyllä ihana asia ja hyvin se sopi possunkin sisuksiin ja miksipäs ei olisi. Karamellisoidut päärynät taas vaan tanssii niin kivasti aurajuuston kanssa vaikken päärynästä yleensä kovasti lämpenekkään. Aurajuusto taas ... noh, olen hulluna siihen.

Edellisessä postauksessa uhkailin haamulounaalla mutta se postaus nyt hyppäsi hieman eteenpäin. Viikonlopun kaikki mahtavat herkut on vieneet tän nautiskelijan menessään. Nytkin keittiössä paistuu letut ja niiden kanssa tarjoillaan kohta Dulche de lecheä, eräänlaista tavallaan kondensoitua maitoa muttei kuitenkaan. Selkeä selitys, eikö ? Iltapalaksi mutusteltiin juuri kilo sinisimpukoita siideriliemessä pancettalla ja parmesanilla höystettynä ja mitäs vielä. Noh, herkuteltu siis on. Ihan koko viikonloppu ja mikäs sen ihanempaa.

Nää viikonloput vapaalla on sen verran harvinaisia että ilo ja lepo pitää ottaa täysillä irti. Muuta ei siis saa tehdä kun vain olla ja syödä. Yksinkertaiset säännöt. Tunnustan kuitenkin että hieman huijasin ja kävin kuin kävinkin lauantaina aamulenkillä ennen tätä parin päivä fiestaa ja ehkä kuitenkin ihan hyvä niin :D

4 kommenttia:

  1. Niin hyvännäköistä safkaa, että ihan tuli nälkä tähänkin kellonaikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teenkin postauksia tarkoituksella iltamyöhällä niin pääsen kiusaamaan teitä yönälällä :D Noh, omassakin keittiössä oli tosiaan letut vielä paistumassa että melkoisia iltasyöppöjä me ollaan .

      Poista
  2. Ja miten mä aina löydän tänne näin saakelin nälkäsenä jo valmiiks :D hehehe...no mulla nyt onki aina nälkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua että mä en ole ainut jolla on AINA nälkä, siis ihan oikeasti harvassa on ne kerrat etteikö olisi :D

      Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...