sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Parisuhdeterapiaa

Ihanaa sunnuntaiaamua sinne :) Aurinko paistaa vaikka ilmassa on kieltämättä jo se syksyn kirpeys ja viileys. Apua ja toisaalta ihan jees.

Me täällä meidän pikkukeittiössä vietetään tänään oikeaa "parisuhdeterapia" päivää. Meinataan nimittäin ryhtyä Gnocchitalkoisiin. Saas nähdä, mä en ole mikään näpertäjä enkä kovin kärsivällinen. Teen ruokaa lähinnä heittelemällä sitä sun tätä, sinne ja tänne ja koko ajan on päällä ihan järkyttävä henkilökohtainen rysä. Apukokki taas nysvää, leikkaa ja misaa kaiken valmiiksi, laittaa sitten vasta levyt, pannut ja uunit kuumenemaan ja nysvää taas. Liian hidasta sanon minä jonka ruoka olisi jo valmista ! No apukokin vihannessuilakeet on tietysti oikeaoppista juliennea kun cheffi taas tykkää enemmän vähän krouvimmasta safkasta. Maut on silti parempia mun ruuissa, väitän ;)

Niihen gnoccheihin palaten, meidän pitäisi siis mahtua tonne koppikeittiöön yhdessä, nysväämään. Ei tuu muuta kun perheriita mutta lopputulos toivottavasti palkitsee meidät. Tähän hommaan panostetaan ajan kanssa ja raaka-aineidenkin. Eilen lauantai-iltani ratoksi tein gnocchien ricottajuuston valmiiksi, tosin meinasi käydä niin että sitä ei olisi niihin jäänytkään. Niin herkkua siitä tuli.


Ricottaan et tosiaan tarvitse kuin täysmaitoa, kuohukermaa, sitruunaa ja suolaa. Juuston aktiivinen valmistus on noin puolisen tuntia ja valutus noin tunti. So simple ! Mua aina pelottaa kaikki asiat missä on hyvin vähän raaka-aineita, ne osoittautuu useuin vaikeiksi jutuiksi saada kohdilleen mutta ricottan osalta asia ei ollut näin. Näpyttelen reseptiä teillä tänne myöhemmin. 

Nyt olisi edessä lähtö Ikeaan maidonvaahdotin ( ja muillekkin) ostoksille. Mun päivittäinen nautinto, mutteripannulla keitetty kahvi ja maitovaahto meinaa olla nimittäin uhattuna. Hajotin eilen lattialle tiputtamalla mun maidonvaahdottimen ja nyt olisi pakko saada uusi ja heti ! Ja jos joku tarkkasilmäinen siellä nyt ihmettelee että miksi toi hullu nainen ei käytä tuota espressokoneen vaahdotuspilliä mikä komeilee tuolla kuvan taustalla niin syy on ihan se että kone vuotaa tällä hetkellä. Siellä on joku tiiviste elämänkaarensa päässä ja pitäisi korjauttaa tuokin mutta kaikki aikanaan. Eli ei kai ikinä :D

2 kommenttia:

 1. Joo, mä olen vähän samanlainen ruuanlaittaja(jos nyt voi itseään ruuanlaittajaksi edes kutsua), pikkunysvääminen ei ole meikän juttu :D

  Ihanata parisuhepäivää sitte vaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkunysvääminen on syvältä ja tylsää :D Lisäksi mulla on aina kamala nälkä enkä jaksa ja jos nysväisin söisin puolet raaka-aineista siinä matkalla.

   Vähän tossa kyllä oli hermojen kiristystä ilmassa. Toi T on aika ärripurri välillä :D

   Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...