tiistai 4. marraskuuta 2014

Taivaallinen mössötys

Ruokaa ei tietenkään saisi kutsua mössötyksekti mutta mulla on tapana tehdä niin silloin kun kyseessä on, noh mössötys. Ehkä vähän ikävä sana ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita etteikö se olisi hyvää. Mössötys on ruoka jossa kaikki on kätsysti sekaisin, hieman mössönä. Ihanana mössönä.

Loistava mössötys syntyy vaikka quinoasta, fetasta, tomaatista sekä kesäkurpitsasta ja cashewpähkinöistä. Mössötykset on loistavia eväsruokia esim töihin. Yksi rasia, kaikki kamat samassa lootassa ja mikroon vaan. Ei sataa eri purkkia ja kippoa. Helppoa.

Ja terveellinenkin eväs vielä, kasviksia runsaasti, quinoaa sopivasti sekä oliiviöljyä kohtuudella.

Yksi tärkeä asia ruoassa on erilaiset koostumukset, ruoka ei ole silloin tylsää. Vaikka olisikin mössötys. Cashewt tuovat tähän annokseen purutuntumaa. Kesäkurpitsaakaan ei kypsennetä mössöksi tietenkään. Ohjeen kirsikkatomaateistakin vain 1/3 osa kypsennetään ja loput menevät sekaan raakana. Tästä saa lisää kootumuksia mutta myös makujen kirjoa varsinkin jos käyttää eri värisiä kirsikkatomaatteja kuten minä tein. Yhden värisetkin varmasti toimii sillä on se ero kypsällä ja raa`allakin tomaatilla. Maussa sekä koostumuksessa.





Quinoaa fetalla ja tomaatilla

3 annosta

- 2 dl keitettyä quinoaa
- pieni sipuli
- valosipulin kynsi
- rasiallinen kirsikkatomaateja, mielellään erivärisiä
- pieni purkki tomaattipyrettä
- punaviinietikkaa
- ripaus tummaa sokeria
- pieni kesäkurpitsa
- oliiviöljyä
- suolaa
- kuivattuja tai tuoreita yrttejä, esim minttu, oregano yms
- kourallinen cashewpähkinöitä
- 200 g ehtaa fetaa

1. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja pilko kesäkurpitsa sekä sipulit. Keitä quinoa ohjeen mukaan. Mausta vesi suolalla sekä kuivatuilla yrteillä.

2. Quinoan kiehuessa kuullota oliiviöljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää kesäkurpitsa ja paistele niitä hetki. Lisää 1/3 osa tomaateista. Mausta. Lisää tomaattipyree sekä tilkka vettä, punaviinietikkaa ja ripaus tummaa sokeria. Keittele kunnes tomaatit pehmenevät hieman.

3. Laita loput tomaatit isoon kulhoon jossa mahdut sekoittamaan myös muut ainekset sekaisin. Lisää keitetty quinoa sekä kasvikset pannulta. Sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa suollalla, yrteillä ja muilla mieleisilläsi mausteilla.

4. Murusta joukkoon feta, cashewpähkinät ja tuoreita yrttejä maun mukaan. Sekoita vielä kevyesti, lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja nauti.

Mikä mössötys ! :D


4 kommenttia:

  1. Omia kokkauksiaanhan saa tietty sanoa vaikka miksi, mössötys on ihan hyvä sana. Mutta sitä sötkötystä lienee viisain varoa ;)

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään tosi paljon tuollaisista mössötyksistä:;D

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...