tiistai 12. elokuuta 2014

Cafe-Tienda Espana

Aivan Hakaniementorin vierestä, Sörnäisten rantatieltä löytyy pieni ja herkullinen pala Espanjaa. Nimittäin Cafe-Tienda Espana. Kahvila ja deli jonka meininki osaa olla melko autenttinenkin joskus ja pelkästään hyvässä siis ehdottomasti.

Cafe-Tienda Espana löytyy nykyään myös rempatusta Wanhasta kauppahallista mutta sijaintinsa ja tunnelmansa puolesta tämä Hakaniemen kahvila on se mun juttu.

Helpotusta Espanjalaisten herkkuja kaipuuseen tuo ilmakuivatut kinkut jotka leikataan paikanpäällä taidolla, chorizot sekä lomo - kuivattu possunfile- ja mahtava juustotiski täynnä herkullisia juustoja. Kokonaista keitettyä mustekalaakin sai ainakin taanoin, 35 €/kg ja ilmeiseti suosion takia se on pysyvästikkin valikoimissa. Pitänee käydä kysäisemässä koska edelliset mustekalat missasin harmikseni.

Espanjalaiseen kahvillaan pakolliset suklaapullat löytyvät tottakai, joita ilman kenenkään ei pitäisi elää sekä oliiviöljyt, etikat, oliivit ja muut herkut. Yksi taivas lisää siis mun eloon ainakin. Nam ! 

Kahviakin kelpaa juoda vaikka sen suhteen hieman kriittinen olisikin, tunnustan olevani ja pientä lounastakin on tarjolla.

Kahvilaa ei ole myöskään hinnoilla pilattu ja lounas gazpachon tai bocadillon saa pöytäänsä neljällä eurolla. Myös delituotteiden hinnat on pyritty pitämään mahdollisimman lähellä Espanjan hintoja mikä tottakai on melko haastavaa tässä maassa mutta niin lähellä kuin mahdollista.





Tapaksen kaipuun iskiessä suuntana on ehdottomasti tämä pikku kahvila. Pientä syötävää saa heiltäkin mutta mielelläni ostan myös kinkut ja juustot mukaan ja nautiskelen tapakseni kotona, viinilasillisen kanssa tottakai.

Viimeisimmästä tapasillasta on jo hetki aikaa joten uuden aika olisi kai pian. Miten se onkaan päässyt unohtumaan, yksi mun ehdottomia lempi tapoja nauttia ruoasta. 

Edellisen kerran herkut olivat loistavia. Juusto ja kinkku Tienda Espanasta ja chorizo suoraan Bilbaosta tuliaisina. Lisäksi muutamat täytetyt paprikat, sekä pienistä valkoista pavuista tehtyä muhennosta Katalonialaisittain ja siihen seuraksi vielä Katalonian omaa makkaraa Butifarraa. Papumuhennos ei kuitenkaan ihan mennyt niin putkeen että siitä viitsisin kertoa enempää mutta harjoitukset jatkuvat. Omalla päällä keksien kun yrittää saada sen oikean lopputuloksen, vaatii se joskus muutaman kerran ennen kuin nappaa ja osuu kohdilleen.


Juuston meille suositteli kahvilan työntekijä ja ostoskassiin päätyi sitten sinihomejuustoa. Lisäksi saimme myös vinkin sen olevan vielä parempaa hunajan kera. Manchecco on yksi mun ehdottomia suosikkeja mutta tällä kertaa päätin uskaltautua poikkeamaan kaavasta ja ostin muuta. Eikä kaduta sitten yhtään. Juusto meni loistavasti leivän kanssa ja hunajasipaisun kera. Maku oli yksinään aika voimakas joten jos juustoja arastelee en ehkä suosittelisi tätä. 

Täällä kun taas tykätään että mitä voimakkaampi ja pahemman hajuinen sitä parempi, nappi valinta siis. Espanjasta muuten Italiaan, löytyykö muita taleggion ystäviä ? Sen haju kun saa jotkut jo melkeen yökkäämään ja musta se tuoksu on vaan ihana ! 


Kinkku leikattiin paikan päällä ja sitä saa tottakai juuri sen verran kuin haluaa. Ennen maistamista ei tietysti osteta mitään. Tämän kertainen kinkku oli kilohinnaltaan jo aika kallista, todella laadukasta kinkkua kun oli mutta edullisempiakin yleensä löytyy. 

Ja jos kinkku ei maistu voit ostaa chorizoa, lomoa - kuivattua possunfilettä- ja makkaroita. Lomo olisikin seuraavalla kerralla ostoslistalla, herkkua sekin ja ai että tätä postausta kirjoittaessa tulee muuten nälkä ! Jääkaapista löytyykin sitten vaan niitä tervellisempiä asioita kuten rahkaa, hedelmiä, marjoja, pari kananmunaa ja mantelimaitoa. Kaukana lomosta, juustoista ja kinkuista mutta arki on arki ja kun herkutellaan niin silloin herkutellaan.

Lihojen ja juustojen lisäksi tapasiltaan tottakai kuuluu vähän väriäkin, tällä kertaa täytettyjä pikku paprikoita. Pimientos del piquillot, öljyyn säilötyt paprikat saivat täytteekseen vuohenjuustoa. Ihan yhtä hyvin sinne olisi voinut tehdä vaikka tonnikalatäytteen tai mikä tahna ikinä nyt mieleen juolahtaa ja milloinkin maistuu.


Omat parikani oli raahattu Barcelonasta tännä kotimaan kamaralle mutta tiedän että näitä saa ainakin Stockan Herkusta sekä Hakaniemen kauppahallista.

Täytetyt paprikat

7 annosta

- 185 g kokonaisia pimientos de piquillo  säilykepaprikoita

Vuohenjuusto-yrttitäyte

- 225 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- n 4 rkl tuoretta hienonnettua silopersiljaa
- n 1 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa
- suolaa
- mustapippuria

1. Valuta paprikat öljystä. Säästä öljy myöhempää käyttöä varten.

2. Laita vuohenjuusto kulhoon ja lisää joukkoon sitruunanmehu, yrit ja ohenna juusto sopivaksi paprikoista tulleella öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

3. Täytä paprikat ja anna niiden kevätä jääkaapissa parisen tuntia ennen tarjoulua.

Niin helppoa se !

Herkullisia tapasiltoja sinnekkin :)


16 kommenttia:

  1. Tuopa kiinnostavan kuuloinen paikka! Ja varmasti haastavaa pitää hinnat kurissa näin Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana paikka kyllä ja niin sympaattinen porukkakin siellä töissä että ei parempaa voisi olla :)

      Poista
  2. Pitääkin poiketa kun seuraavan kerran noille nurkille eksyn! Erityisesti tuo juustotiski vakuuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa poiketa ja ostaa kassi täyteen juustoja :D

      Poista
  3. Oi oi, taas tuli yksi paikka jossa pitää ehdottomasti käydä kun sopiva hetki tulee :D Voisitkohan sä joskus tehdä yhden postauksen, johon olis listattu kaikki sun suosittelemat mestat?

    Pitääkin alkaa suunnittelemaan makumatkaa Helsinkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos hyvästä postaus ideasta :) Ja tänne vaan, herkuttelu matkalle !!!

      Poista
  4. Kiitos vinkistä. En ollut koskaan kuullutkaan koko paikasta. Sinne on mentävä pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi :) Toi osoite on musta todella hämäävä, sörnäisten rantatie...itse sitten aina ihmettelin että eipä tässä rantatiellä mitään näy kunnes sattumalta törmäsin paikkaan ja se tosiaan on ihan Hakaniementorin ja -hallin vieressä :)

      Poista
  5. Oi mitkä herkut! Täältä löytyy taleggion vannoutunut ystävä! Tuoreeltaan ja piffin päällä. Pitääkin muistella reseptiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resepti jakoon sitten vaan kun muistuu mieleen :)

      Poista
  6. Minäkin kirjoitin tuosta viime kuussa,kun kävinkin pariinkin otteeseen tuolla,ihana paikka! Aivan kuin pala Espanjaa!
    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2014/07/cafe-tienda-espana-pala-espanjaa.html

    Ja harmi,ettet voi enään mennä syömään JustVegen ihania falafeleita,siitäkin kirjoitin Suomi-reissullani.
    Ikävä ettet enään voi syödä korianteria,sun pitää sitten vaan tehdä itse falafelit,ilman korianteria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käväsimpäs lukaisemassa sun postaukset, tosiaan kivoja paikkoja molemmat. Ne ansaitseekin mainosta :)

      Harmittaa kyllä paljon toi korianteri homma :( Onneksi JustVegestä oon saanut nyt sen ihanan pitan marinoidulla munakoisolla ja fetalla sitten ilman falafeleita ja se on kyllä tosi hyvää niinkin. Omat falafelit se on vaan sitten jatkossa tehtävä, ei auta muu.

      Poista
  7. Oi noita juustoja ja lihoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hulluksihan tuolla tulee, tai ainakin nälkäiseksi :D

      Poista
  8. Sit kun ehditään treffaan niin sun on varmaan tutustettava mut johonkin ihanaan espanjalaismestaan!? :-D

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...