perjantai 18. huhtikuuta 2014

Brunssien ja krapula-aamujen ehdoton ykkönen

No shakshouka-pannu tietysti, moni sen varmaan jo tietääkin mutta kerrottakoon se nyt vielä täälläkin. Kunnon lohturuokaa, hyvän leivän kera nautittuna ei tämän satsin jälkeen voi olla pientäkään murhetta jäljellä. Ainakaan hetkeen. Ihan kaikkea se loistava ruokakaan ei kuitenkaan pyyhkäise pois. Kyllä se silti helpottaa. 

Ihan jokaisen pitäisi kokeilla tätä ruokalajia ainakin kerran elämässään. Eli huomenna kauppaan hommaamaan tarvittavat ainekset ja jokainen rentoutuu pääsiäisenä ainakin yhden päivän vaan makaillen, telkkaria tuijottaen ja shakshoukaa nauttien.

Tämän postauksen shakshouka oli juurikin tällaisen "koko sunnuntai sängyssä" päivän eväs.


Helpointa tämä ruoka on tehdä suoraan pannuun jonka voi laittaa uuniin mutta omani on sen verran pieni ettei isompi neljän hengen satsi mahdu siihen millään. Keitinkin tomaattikastikkeen ensin kattilassa ja laitoin sen jälkeen koko komeuden uunivuokaan. Eikä tämäkään siis ole mitenkään vaikeaa, vie ehkä noi puoli minuuttia enemmän aikaa. 

Oma shakshoukani piti sisällään vuohenjuustoa, paprikaa sekä chorizoa. Niin herkullinen. Chorizon voisi toki jättää poiskin ja korvata esim kikherneillä jos vaikka vegeä haluaa. Oma mielipiteeni on kuitenkin se että ei ole asiaa mistä chorizo ei tekisi hyvää ja vaikka ruoka olisi hyvää muutenkin on se chorizon kanssa vielä parempaa.



Shakshouka-pannu

4 annosta

- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 isoa paprikaa
- 1 rkl öljyä
- 150-200g chorizoa
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
- chiliä maun mukaan
- 1tl sokeria
- suolaa
-1 prk kokonaisia kaltattuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
- 1-1,5 dl vettä
- 4 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- vuohenjuustoa
- basilicaa tai persiljaa koristeluun

1. Kuori ja hienonna sipulit ja viipaloi paprika. Kuumenna öljy isossa uuninkestävässä pannussa ( tai kattilassa ja siirrä ainekset myöhemmin uunivuokaan ). Kuullota sipuli keskilämmöllä ja lisää hetken kuluttua paprikat ja valkosipuli. Paista noin 5 min tai kunnes aprikat ovat hieman pehmenneet.

2. Paloittele makkara. Lisää chorizo, mausteet, sokeri ja suola pannuun. Sekoittele hetki. Lisää tomaatit/tomaattimurska. Anna hautua miedolla lämmöllä 20-30 min. Lisää tarvittaessa vettä. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

3. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita seos uuniuokaan jos sellaista käytät. Riko päälle kananmunat ja mausta ne ripauksella suolaa sekä mustapippuria. Lisää basilica ja ripottele juusto pinnalle.

4. Nosta pannu/vuoka uunin keskitasolle grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi, kunnes kanamunat ovat hyytyneet.

Tarjoile hyvän leivän kanssa !




Taidampa itsekkin noudattaa ohjettani ja tehdä shashoukan sekä upota sängynpohjalle yhdeksi päiväksi.

6 kommenttia:

  1. Tätä minä en ole vielä kokeillut! Pitää varata jotain sellaista aamua varten, kun ilta menee pitkäksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Suosittelen kyllä, tosin tän jälkeen pitää kaatua sänkyyn uudelleen...ei voi muuta :D

      Poista
  2. Ostin juuri vähän aikaa sitten valurautapannun, joka sopisi hyvin tämän valmistamiseen - pitänee kokeilla! Vuohenjuustoja chorizo kuullostavat ihanilta lisiltä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan pannu käyttöön, tää on herkkua ! :)

      Poista
  3. Meillä täällä on Jaffassa kokonainen ravintola omistettu shakshoukalle,nimeltään Dr.Shaksouka!

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...