lauantai 18. tammikuuta 2014

Sekava porkkanasalaatti

Porkkana on meidän yksi ehdoton lemppari raaka-aine. Menee kaikkeen, alkuruoasta jälkkäriin, maistuu hyvältä ja on terveellistäkin. Bongasin taanoin Lauran Tähti blogista ohjeen Marokkolaisvaikutteiseen porkkanasalaattiin. Salaattiin tulee myös fetaa mikä ei kyllä ole niin Marokkolaista mutta maistuu mulle aina ja ikuisesti !


Marokkolaiset maut on myös porkkanan lisäksi omalla suosikkilistalla. Korianteri ja minttu sen sijaan ei ja korvasinkin Lauran reseptissä poiketen nämä taas yhdellä suosikillani; basilicalla. Sekava Marokkolainen porkkanasalaatti siis. En nyt koipioi ohjetta tänne eli Lauran blogista voitte kurkata sen.

Porkkanat maustettiin valkosipulilla, jeeralla, kanelilla sekä paprikalla ja tietysti suolalla ja pippurilla. Itse pidän paljon uunissa tai grillissä paahdetusta sitruunasta ja tein tämänkin ohjeen kohdalla niin että laitoin sitruunan puolikkaat ensin uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi ja käytin niiden mehun vasta sen jälkeen. Salaatti oli herkullista ja ihan takuulla tehdään tätä vielä monta kertaa. Aika samalaisia on tullut tehtyä ennenkin. Suht samoilla mausteilla ja lisänä avocadoa sekä lohta. Nam !


Pikkuhiljaa pitäisi iskeä kiinni myös Barcelonan postaukseen. Kiire on vaan taas vähän vienyt voiton musta ja duunia riittää. Kuvat pitäisi käydä läpi ja tiedättehän...ei se bloggaaminen aina ole ihan niin kovin iisiä. Kirjoitampa nyt muutaman sanan ja laitan pari kuvaa perään. Ei, ei se niin mene. Pitää miettiä, laittaa linkkiä, ladata ylipäätänsä kuvat koneelle, käydä ne läpi, valita parhaimmat, kirjoittaakin jotain ja vaikka mitä. Silti, tämä on ihan huippu harrastus. Harmi vaan että työnteko vähän tuppaa häiritsemään tätä omaa elämää.

Muutama ravintolavinkki on siis luvassa ja paljon ihania ruokakuvia. En taas muista koska olen viimeksi syönyt niin plajon ihania herkullisia asioita kun tuolla Barcelonan reissulla. Kyllä Espanja on hyvä maa !

10 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään fetasta ihan kohtuuttomasti :D Ihanan iloisen värinen salaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fetalla voisin elää vaikka vuoden :D Salaatti toi kyllä kivaa piristystä värillään tähän talveen, tosin onhan toi aurinkokin nyt jo muistanut tätä kaukausta pohjolaakin :)

      Poista
  2. Hmmmm... fetaa ja porkkanaa? Pitääpä testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä sellainen taivaassa keksitty yhdistelmä !

      Poista
  3. Noin reippaallaa määrällä fetaa mikään ei voi olla kuin törkeän hyvää!
    Vähän samanhenkistä kun Jamien talvisalaatti, johon tulee kyllä vielä lopuksi jotain salad greens ja avocadoa. Täytyykin tehdä sitä taas (fetalisällä tietty)

    http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/roast-carrot-and-avocado-salad-with-orange-and-lemon-dressing

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä. Paahdetuistaporkkainoista ja avocadosta on tullutkin tehtyä salaattia ja kastikkeessakin sattumoisin oli appelsiinia ja sitruunaa :D

      Poista
  4. Eihän tuo näytä sekavalta vaan tosi hyvältä! Marokkolaiset maut ovat munkin mieleen sillä eksä ykköseni,joka aikoinaan opetti minulle mitä keittiössä tehdään on marokkolaistaustainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oletkin sitten saanut hyvää oppia marokkolaisesta keittiöstä :)

      Poista
  5. Nami, mitä herkkua! Minulle maistuisi sekä alkuperäinen että sovellettu versio. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on jo hieman alettu näyttämään vihreää valoa korianrerille sekä mintulle muttei vielä niin paljoa että laittaisin niitä kasan salaattiini :D

      Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...