maanantai 13. tammikuuta 2014

Kikherneitä pinaatin ja uppomunan kera

Hola ! Loma alkaa olla taas lusittu tältä erää. Tai lomaa on vielä pari armollista päivää jäljellä mutta Barcelonasta on jo kotiuduttu tänne hyiseen koti Suomeen. Hyi että on kylmä ! Barcelona helli meitä reilulla 15 sta asteen lämmöllä ja auringolla. Mikä ihana pieni pakomatka tästä kylmästä todellisuudesta ja arjesta. Entistä enemmän olen vakuuttunut siitä että mua kuljettanut haikara päästi vahingossa irti tässä Suomen kohdalla, liekö sen varpaat jäätyneet kun tammikuun lapsi on kyseessä ja syntymävuotenani oli hurja talvi. Johonkin muualle se haikara oli matkalla, varmasti. Sen verran tämä kylmyys ja talvi alkoivat heti kotiin paluun jälkeen ottamaan päähän että oli taas halpojen lentojen hakukone kovassa käytössä ja muutamalla hotellisivustollakin tuli vierailtua. Taitaapa kuitenkin mennä niin että kesään asti saa uutta reissua odottaa. Siihen asti on lämmiteltävä kotona ja tehtävä itse hyvää ruokaa sekä muistettava välillä ostaa se viinipullo illan iloksi.

Kontulan pieni keittiökin on taas ollut kovassa käytössä. Päätin Campasimpukan innoittamana minäkin iskeä hampaani kiinni pienee keittokirjahaasteeseen. Liikaa ohjeita odottaa kokeilemista. Niitä on niin tietokoneella kirjanmerkeissä sekä lukuisissa keittokirjoissa tuolla hyllyssä. Yksi kirja on jo pitkään ollut sellainen että joku päivä mä teen näitä ja aina se jää. Muutamaa reseptiä on tullut kokeiltua ja vakkariksikin on muutama jäänyt mutta nyt iskeen kirjaan kiinni kunnolla. Lupaan itselleni ja samalla teillekkin että tämän kuluvan vuoden aikan teen tästä kirjasta ainakin 12 reseptiä. Yhden vähintään per kuukausi. Saas nähdä kuinka käy !

Ja tämä kirjahan on Ferran Adrian The Family Meal. Edesmenneen El Bullin henksuruokareseptejä siis.



Urakan aloitin tänään pinaatti-kikhernehöystöllä joka tarjoillaan uppomunan kera. Hyvää ja simppeliä, mitäs muuta sitä lomalla kaipaakaan. 


Kikherneitä pinaatin ja uppomunan kera

2 annosta

- 65 g pakastepinaattia
- 2 kypsää tomaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä ( itse käytin yhden, kaksi kuulostaa paljolta )
- hyppysellinen jauhettua kuminaa
- 320g kypsiä kikherneitä
- 2 dl kanalientä
- 1 ruokalusikallinen maissijauhoa ( en itse käyttänyt tätä )
- suolaa ja mustapippuria

- 3:n minuutin uppomunia tarjoiluun

1. Sulata pinaatit. Tee tomaateista sosetta sauvasekoittimella. Laita tomaattisose siivilään kulhon päälle ja anna valua itsekseen noin 15:sta minuttia. Hienonna tällävälin valkosipuli.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska. Lisää kikherneet ja kypsennä noin 30 sekunttia. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Lisää pinaatit. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita maissijauho pieneen määrään kylmää vettä ja lisää se kikherneiden ja pinaatin sekaan. Kypsennä niin että kastike hiukan sakenee.

Omaan versiooni lisäsi vielä hieman savupaprikaa sillä se on vaan niin hyvää. Se sopikin hyvin annokseen vaikkei alkuperäisessä ohjeessa ollutkaan.

Ja tässä vielä oma annos sekä kirjassa oleva lopputulos. Hieman värieroa havaittavissa paprikan takia ja jotenkin toi mun uppomuna ei ihan niin pyöreä ole mutta makuhan se on tärkein.



10 kommenttia:

  1. Sinulla on huomattavasti enemmän järkeä kuin minulla, yksi kirja kerrallaan on fiksua! :D
    Tuleehan Barcelona-postauksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun keittokirjahaasteesta viisastuneena :D

      Toki tulee Barcelonaa :)

      Poista
  2. Uppomuna näyttää hyvältä, en ole ikinä kokeillut! Mä sain joulupukilta ihanan keittokirjan, mutta ärsyttää niin paljon ettei ole aikaa tutkia sitä. Nimim. Tenttikirja kädessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uppikset on parhaita, kannattaa kokeilla :)

      Noh, ehkä kohta saat vaihtaa tenttikirjan vähän kivempaan kirjaan :D Onnea tenttiin :)

      Poista
  3. Samaa mä pohdin tänäaamuna kun hytisin autossa matkalla töihin. Liian kylmä, liian pimeä, liian sitä ja tätä. Miksen asu jossain lämmössä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tässä tavlvisin aina ihan vakavasti miettii että muuttaisi johonkin auringon alle tai ainakin johonkin missä talvi olisi paljon leudompi ja lyhyempi sekä lumeton :D

      Poista
  4. toi kuulostaa ja näyttää kyllä eri hyvältä! tuota (etenkin sevillan alueella yleistä) kikherneen ja pinaatin komboa on meillä kans tehty kaniconfitin kaveriksi. on se vaan hyvää!

    VastaaPoista
  5. Kaniconfit meniskin tän kanssa hyvin. Kokeiluun siis :)

    VastaaPoista
  6. Miten voikin olla noin söpö annos. :)

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...