lauantai 19. lokakuuta 2013

Berlin city guide


Meillä on apukokin kanssa monia matkoja takana sinne sun tänne eri puolille eurooppaa. Takana on myös jokunen ravintola näiltä reissuilta. Meidän matkat kun yllätys yllätys pyörii aika paljon ruoan ja siihen liittyvien asioiden ympärillä. Noh, shoppailua unohtamatta ja kyllähän me jotain must nähtävyyksiäkin käydään kurkkimassa ainakin siitä ulkopuolelta. Oikeastaan koskaan ei olla jaksettu/viitsitty jonottaa mihinkään sisään. Ohi on menneet niin Ateenan Akropolis, Istanbulin Sininen moskeija ja Haga Sofia sekä Rooman Colosseum, Pantheon ets...tässä nyt muutamia mainitakseni.

Koska näitä matkoja on takana jokunen ajateltiin jakaa menneet matkakokemukset täällä uusia odotellessa. Matka- ja ravintolapostaukset on ainakin omia lemppareitani koska erityisesti kaipaan itse matkalla lähtiessäni ihan oikeilta ihmisiltä oikeita vinkkejä hyvistä paikoista ja paikallisista ruoista. Mikäs sen parempaa kun lukea ruokabloggarin matkakokemuksia ja ottaa niistä muutama paikka missä käydä tai mitä syödä. Aloitetaan siis Berliinistä. Jaoin postauksen muutamaan osaan ja tämä ensimmäinen käsittelee ihan Berliiniä itseään. Huomenna luvassa sitten Berliinin herkkuja.

Voimme kyllä suositella Berliiniä matkakohteeksi. Kaupunki on suuri joten ainakin minimissään olisin tämän neljä päivää minkä me olimme.

Kerron tässä postauksessa hieman meidän hotellista ja keskeisimmistä paikoista ja nähtävyyksistä. Lisäksi myös liikkumisesta metrolla sillä se on Berliinissä melkein must kulkuväline.

Kaikessa rumuudessa Berliini on myös kaunis, vierekkäin saattaa olla kaksi niin erilaista taloa...toinen vanha, toinen upouusi. On ränsistyneitä röttelöitä, lasipalatseja, valtavia betoni mötkäleitä ja pienempiä värikkäitä kerrostaloja. Lähes kaikki paikat on sotkettu täyteen katutaidetta ainakin Itä-Berliinin puolella mihin tämä meidän matka enimmäkseen suuntautui.

Hotellimme tosin sijaitsi Länsi-Berliinissä mutta tämän kokoisen ja todella hajanaisen kaupungin ollessa kyseessä sillä hotellin sijainnilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä kunhan on kulkuyhteydet lähellä ja tässä tapauksessa metrolle oli viiden minuutin kävely matka.

Hotelli oli Golden Tulip Hotel Hamburg ja sillä on neljä tähteä. Meidän reissu oli ihan hävyttömän halpa, vajaa 170 € per henkilö ja vaikka hotellin nettisivujen ja sen rakkaan matkaraamatun eli Trip Advicorin kautta sain myös kuvan hyvästä hotellista mua silti hieman epäilytti että voiko se olla niin hyvä. Kaikki lupaukset osoittautui toteen ja vielä enemmänkin.


Huone oli iso ja avara. Säilytystilaa vaatteille oli kiitettävästi, samoin istumapaikkoja.


Ja sängyt !


Kerrankin oikeasti hyvä sänky ja hyvä tyynyt, kyllä kelpasi nukkua. Apukokki tosin repi pelihousunsa alkuun kun meillä ei ollut parisänkyä vaan kaksi erillistä mutta minä reippaana tyttönä kiskoin sängyt yhteen ja ne vielä pysyi yhdessä. Olivat sen verran vankkaa tekoa että vaikka toinen nukkuikin siinä raossa ei ne sängyt liikahtaneetkaan kuten usei käy.

Kylpyhuone oli suuri ja siisti. Tässä hotellissa ei oikeastaan mikään repsottanut kuten olen kalliimissakin paikoissa ja viiden tähden hotelleissa usein huomannut. Yleensä ana joku on vähän vinksallaan.Hotellin yleiset tilatkin olivat siistin ja modernit.


Baari oli edullinen ja ravintola myös hotellin ravintolaksi vaikkei siellä kyllä syötykkään. Baarista kyllä joka aamu tuli cappuccino napattua. Huoneessa olisi myös ollut mahdollisuus veden keittämiseen ja siellä oli tarjolla pikakahvia ja teetä.

Minibaari hämmästytti myös hinnoillaan, halpaa mutta sieltäkään ei mitään tullut otettua. Hotellin nurkalla oli kauppa josta haettiin vähän virvokkeita ja naposteltavaa jos nälkä yllättää hotellilla ollessa.

Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja huonekin saatiin jo kahdeksan jälkeen aamulla, heti kun mentiin hotellille. Apukokin vaatteet silitettiin pyynnöstä ihan muutamassa tunnissa ja vielä yllätykseksemme sekään ei maksanut mitään.

Ihan loistava hotelli siis, suosittelen ja se sijainti vielä isona plussana muulle.

Alue on rauhallista mutta tosiaan se 5 min kävelyä ja olet metroasemalla, Wittenbergplatz jossa sijaitsee myös Manner-Euroopan suurin tavaratalo KaDeWe. Ainoastaan Lontoon Harrods on suurempi. KaDeWessa kannattaa piipahtaa sillä sen ruokaosasto on ihan nähtävyys, se on valtava !

Wittenbergplatzilta alkaa myös pääostoskadulle Ku`dammille ( Kufurstendamm ) vievä ostoskadunpätkä Tauentzienstraße.

Wittenbergplatzin asemalta pääsee nopeasti mertolla Potsdamer Platzille ja Alexanderplatzille jotka ovat molemmat jo nähtävyykisä itsessään. Alexanderilla voi sitten vaihtaa metroa ja matkustaa taas vaikka minne.

Potsdamerilta alkaa noin reilu kilometrin mittainen katu Ebertstraße jonka puolessa välissä on Holokaustimuseo ja Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki.

Kadun toisessa päässä sijaitsee Branderburgertor joka sekin on nähtävyys.


Pala Berliininmuuria Potsdamer PlatzillaMurhattujen juutalaisten muistomerkkiBrandenburgertor

Brandburgerilta alkaa iso katu Unter Den Linden joka on täynnä turistikauppoja ja ylihintaisia kahviloita, ravintotoita ja katutaiteilijoita. Joista ensimmäisenä mainittuja ainakin henkilökohtaisesti vihaan.


Katu kuitenkin vie Alexsanderplatzille joten sen voi ihan siitä syystä kävellä läpi jos on kävely tuulella. Alexanderilla sijaitsee mm tv-torni josta voi käydä tähystelemässä koko kaupunkia yläilmoista käsin. Koko matka Potsdamerilta Alexanderille on ihan käveltävissä joskin Unter Den Lindenia menee myös bussi nro 100 johon voi hypätä vaikka Potsdamerilta. Bussit ovat kaksikerroksisia ja sieltä ylhäältä näkee myös monet nähtävyydet ja voi vakka hypätä pois jos jotakin kiinnostaa katsella tarkemmin. Tv-torni on myös hyvä apu suunnistamisessa joten jos Unter Den Linden ei kiinnosta voi poiketa vaikka viereisille samansuuntaisille jotka olivat ainakin enemmän meidän mieleen. 

Itse suosittelisin myös eksymään syvemmälle Mitteen, Alexandenplatzilta vaikka metrolla yksi pysäkki Weinmeisterstraßelle.


Siellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja. Intiimimpi tunnelma kun vaikka Alexanderilla ja sen ympärillä. Joskin misssä tahansa Berliinissä oletkin siellä on aina joku kuppila, kahvila, leipomo tai ravintola joten nälkä tai jano ei pääse yllättämään.

Metrokartta kannattaa pitää mukana, ilman sitä oikean metron löytäminen ja reittien suunnitellu on hankalaa sillä metro- ja junalinjoja ja ratikat vielä siihen päälle on paljon.


Metrolla suhailu on helppoa ja jotakin kulkupeliä varmasti tulee tarvitsemaankin välimatkojen takia. Taxi on myös melko edullinen mutta metro on näin kaupunkilaistytölle ainakin se kodikkain vaihtoehto. Liput metroon on helppo ostaa asemilta automaateista. Siitä saa päivälippuja, short trippejä, kertalippuja. Kertaliput tulevat hieman halvemmaksi jos niitä ostaa neljä kerralla ja short tripillä joka sekin on edullisempi kuin normi saa mennä kolme pysäkkiä. Liput leimataan vielä ennen laiturille menoa ja short trippiä lukuunottamatta niissä on vaihtooikeus kaikkiin kulkuvälineisiin. Lipun kestoa en muista valitettavasti mutta 1-2 tuntia veikkaisin.

Siinäpä pieni city guide Berliinistä, huomenna sitten herkuttelijan Berliiniä :)

4 kommenttia:

 1. oivoi. Matkakuumehan tässä iskee! Berliini pitäisi testata ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kannattaa, sanotaanko että makee paikka :D

   Poista
 2. Hei! I also have a little kitchen in Kontula so it was really funny to find your blog :) I'll be around, if you let me!

  Cheers!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, it really is funny ! How nice that you found us and yes, you are very welcome to be around :)

   I will also follow your blog, it was very nice :)

   Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...