sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Cochinita pibil, mexican style pork ...


Meksikolaista revittyä possua tacojen, tortillojen tai salaatin kanssa tarjoiltavaksi.



Cochinita pibil

6:lle

- 150 ml appelsiinimehua, itse puristettua

- 2 hyppysellistä kuivattua oreganoa

- 2 hyppysellistä jauhettua kuminaa

- 2 ruokalusikallista valkoviinietikkaa ( mexicossa käytettään siideriviinietikkaa )

- 180g achiotetahnaa ( jos et löydä valmista tahnaa voit tehdä sen myös itse, katso ohje täältä ja jos löydät valmista niin vinkkaathan meillekkin )

- 1 kg porsaankasleria tai lapaa

- 4 ruokalusikallista oliiviöljyä

- 2 hyppysellistä suolaa

- 1 sipuli

1. Sekoita keskenään appelsiinimehu, oregano, kumina, valkoviinietikka, achioitetahna ja öljy. Aja sauvasekoittimella ainekset sileäksi.

2. Iske veitsellä lihaan reikiä useita kertoja ja asettele liha uunivuokaan suuren folion palan päälle. Kaada kastike lihan päälle ja pilko vielä sipuli reiluiksi paloiksi ja lisää se vuokaan. Kääri foliosta tiivis paketti niin ettei mistään pääse valumaan nesteitä ulos. Anna lihan maustua jääkaapissa 12 -24 tuntia, vähintään puoli tuntia mutta kauemmin on parempi.

3. Lämmitä uuni 200:n asteeseen ja paista lihaa nelisen tuntia. Avaa foliot varovasti sillä se on täynnä kuumaa höyryä, rasvaa ja kastiketta. Ota kastike talteen, revi liha haarukalla tai käsin ja kaada kastike takaisin lihojen päälle.

Tarjoile tacojen, tortillojen tai salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaathan mielipiteesi ...