perjantai 30. elokuuta 2013

Sinistä kahvilaa, ympäristötaidetta ja munkki jonka vuoksi kannattaa vaikka vähän matkustaa ...


Ihana aurinkoinen päivä takana vaikka alku ei luvannutkaan pilvineen kummoisia. Niin se helle vaan silti tuli ja mullakin oli taas lämmin. Sen kunniaksi kesäisiä kuvia siis...


Aurinkoista halloumisalaattia, toimi hyvänä ruokavalion kevennyksenä parin viikon hiilari tankkauksen jälkeen. Voin kertoa että kyllä teki hyvää syödä salaattia, kesäkurpitsakeittoa ja kaikkea ihanaa kasviksista.

Vielä aurinkoisempi on tämä seuraava annos. Keltaisia paprikoita jotka kannattaa ehdottomasti täyttää katkaravuilla, punaisella pestolla ja jollain hyvällä juustolla. Ei mene hutiin, ei  ja muista paahtaa niitä paprikoita yksinään ennen täytteiden laittoa niin saat herkullista kypsää paprikaakin raakojen sijaan.Eilen kerroinkin että napataan illalla koiruli mukaan ja lähdetään Sinisen huvilan kahvilaan iltakahville ja samalla töölöönlahdelle iltalenkille ja näinhän me tehtiin.

Punasipuli-tomaattipiirasta, korvapuustia, tervajätelöä, muutama kuppi kahvia ja mansikkamehu 14 € ja kaikki ihan hyvääkin vielä vaikka korvapuusti hieman petti ihanalla ei liian kypsän näköisellä ulkonäöllään. Se oli huijausta. Kuivaahan se oli ja se on aina harmi sillä mä rakasta oikein tehtyä ja paistettua korvapuustia. Paikan korvapuusteja vielä kehutaankin pitkin poikin todella herkullisiksi ja sitä minäkin odotin saavani. Oliko leipurilla ollut huonopäivä vaiko vapaata jos vaikka ei olltukaan ihan tuore kaveri se meidän pulla.

Oli miten oli, kauniit maisemat korvasivat sen korvapuustin ihan kevyesti ja se tervajäätelö nyt vaan oli aivan älyttömän hyvää. Koiratkin ovat tosiaan tervetulleita ja huomioitu vesikipolla joten plussa siitäkin. 

Tämäkin päivä meni koiramaisissa merkeissä. Pakattiin aamupäivällä haukku ja eväät mukaan ja lähdettiin nauttimaan brunssia Kivinokkaan, stadin piilotettuun helmeen. Kierreltiin samalla alueen ympäristötaidenäyttely joka on jokavuotinen juttu siellä.
Ympäristötaidetta ja sieltä parhaimmasta päästä tuo meidän veistoksellinen Vappukin eikö ? :D


Picniksalaattien pitää olla melko simppeleitä että ne on helppo kasata paikan päällä. Salaattia kun ei kannata sekoittaa muihin aineksiin eikä varsinkaan öljyihin sun muihin vielä kotona ellei halua syödä vetistynyttä ja nahistunutta salaattia. Tällä kertaa meillä oli paahdettua ilmakuivattuakinkkua, valkohomejuustoa, viinirypäleitä, paprikaa ja seesamkeksejä. Kastikkeena tietysti oliiviöljyä ja ihan taivaallista Modenasta tuotua ihan oikeaa balsamicoa. Sillä on kyllä eroa kun yöllä ja päivällä verrattuna noihin halpiksiin feikkeihin tuolla merketissa.

Ja oikeasti ! Kivinokan taidekahvilasta saa stadin parhaat ja varmaan edullisimmat munkit. Käykää kokeilemassa ja tutustumassa muutenkin tuohon kummaan metsälänttiin keskellä Helsinkiä joka on täynnä pieni mökkejä ja missä vallitsee kumma rauha ihan kun ei stadissa olisikaan.

Sylikoira, hah ! 10 kiloa ihanaa haukkua mun sylissä liukuportaissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaathan mielipiteesi ...