keskiviikko 27. elokuuta 2014

Piirakasta toiseen

Duunia, vanhan kämpän remppailua, siivoamista ja myymistä. Vesisadetta, ukkosia ja kova tuuli. Arki ja syksykin näköjään sitten saapui taas kerran. Väistämättä. Tosin tänä syksynä en anna sen arjen harmauden ja kiireiden häiritä liikaa ja välillä siitä arjestakin voi tehdä juhlaa. Ihan pienilläkin asioilla. Eilen istuskelisin illan hämärtyessä työpäivän päätteeksi tuuletusparvekkeella. Katselin lepakoita jotka lenteli talojen välissä ja kuuntelin ääniä muista asunnoista. Hetki rauhaa ennen uuden päivän hulinoita. 

Tämä syksy tuntuu omassa elämässä monellakin tapaa uudelta alulta ja ehkä tämä tie vie sellaiseen onneen jota en ole vielä kokenutkaan. Ehkä ei, kuka tietää ja parempi kun ei tiedäkkään. Tulevaisuus on mitä on ja tämä hetki on se kaikista tärkein. Vaikka parastahan sitä sinne tulevaisuuteenkin toivoisi. Joskus on vaan otettava vastaan niitä ikäviäkin asioita. Pitää selvitä ja jaksaa ja olla taas joskus vahvempi ja ehkä viisaampikin.

Monta kertaa täälläkin olen hehkuttanut mm aikaa perheen kanssa. Tehdään yhdessä safkaa ja istutaan iltaa. Höpötellään ja nauretaan sekä tietysti kun perheestä on kyse joskus vähän väännetäänkin. 

Siskonkin kanssa on joskus ihanaa olla vaan ihan kahden, safkaa ja herkkuja tottakai sekä muutama lasi viiniäkin. Viimeiseen siskoiltaan kuuluin chili-tonnikalapiirakkaa sekä paljon jätskiä ja muutama lasillinen punkkua. Edellisessä postauksessa väitin että piirakat ei oikein ole mun juttu mutta näköjään tähän on tulossa muutos sillä tässä tulee nyt toinen piirakkapostaus viikon sisään.


Chili-tonnikalapiirakka

25-30 cm vuokaan

- valmis ruis-kaurapohja ( laiska leipuri kun oon )
- 1 prk tonnikalaa
- 1 paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g chilituorejuustoa ( tacotuorejuusto on myös hyvä )
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- kuivattua tai tuoretta chiliä, savuchiliä tms
- kuivattuja tai tuoreita yrttejä
- mustapippuria
- suolaa
- juustoraastetta

1. Sulata taikina jos käytät valmista ja taputtele se piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reilusti reunoille. Valuta tonnikala, hienonna paprika sekä valkosipulin kynsi ja laita kulhoon.

2. Sekoita joukkoon tuorejuusto, kananmunat sekä kerma ja mausta suolalla, chilillä ja mustapippurilla. Jos raaka kananmuna ei nappaa mausta ennen kananmunien lisäämistä jotta voit maistella.

3. Ripottele päälle juustoraaste ja paista piirakkaa 175 asteessa n 35-40 minuuttia






Ja kylkeen se lasi punkkua. Esim jotain hyvää Valpolicellaa Italiasta. Moni Valpolicellapullo Alkossa pyörii siinä kympin tienoilla ja pahaa en ole vielä juonut joten aika kivalla hinnalla saa näinkin hyvää punkkua. Suosittelen. Ripassot erityisesti maistuu täällä ja viimeksi tuli ostettua yksi classico pullokin eikä sekään hassumpaa ollut. Ripassot ovat täyteläisiä, hilloisia ja meheviä ja tämä classico oli taas keskitäyteläinen, marjaisia sekä raikas. Kumpikin silti ihanan pehmeitä mutta maistuvia. Ei litkuja ollenkaan.

Ja takaisin sitten arkeen. Kuivaushuoneeseen hakemaan pyykkejä ja suihkun kautta valmistautumaan huomiseen työpäivään. Josta tottakai tulee loistava. 


"Life is good" !


10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka, tuli heti nälkä näitä kuvia katsoessa!

    VastaaPoista
  2. Tänään kun kävi ystäviä kylässä ja syötiin yksinkertaisesti soppaa ja uuniomenoita, mietin, miksi ihmeessä ei tule kutsuttua ystäviä useammin kylään. Ihan vaan simppelisti ja melkein ex-tempore ilman massiivisia tarjottavia. Piirakka ja lasi punaviiniä on just passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, aina ei tarvitse olla kummoista. Hyvä seura se on tärkeintä :)

      Poista
  3. Menin bussilla viime viikolla Hakaniemen hallin ohitse ja luulin näkeväni sinut hallin edessä odottamassa valon vaihtumista vihreäski :) Mutta ehkä se et ollut sinä. Tulit kuitenkin mieleeni siinä mennessäni kohti keskustaa ja mietin, että missähän se pieni keittiö oikein sijaitseekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatoimpa vaikka ollakkin siellä, muistaakseni ainakin torstaina odottelin siinä valojen vaihtumista :)

      Poista
    2. Hih, noin kuuden maissa, mustissa vaatteissa? Olin menossa ystävän kanssa EMOon syömään.

      Poista
  4. Mukavia pohdintoja:) Piirakat on kyllä aina niin hyviä;niin tämäkin:) Mukavaa loppuviikkoa Milma!

    VastaaPoista
  5. Uu, tätä on kyllä testattava. Mä rakastan suolaisia piirakoita :)

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...