maanantai 20. lokakuuta 2014

Fiesta salaatinlehdillä

Tämän huushollin lempipuuhia on syöminen, sehän on sanomattakin selvää. Ulkona, kotona, hienosti, nopeasti, haarukalla ja veitsellä tai käsin. Ihan sama. 

Kaikkein parasta se kuitenkin melkein on jos siihen kuuluu näpertämistä kuten vaikka ravut sekä simpukat. Tai jakamista kuten esim tapakset. Hauskaa on myös tortillojen kasailu iltapuuhana. Tai meillä useimmiten salaatinlehtien täyttäminen, ihan oikeita tortilloja on harvemmin. Oikeastaan nämä salaattitortillat on omaan mieleen jopa enemmän. Freshimpiä ja täytteiden maku tulee kivasti esiin.



Mielettömän herkulllinen setti syntyy ihan perus kurkku-paprikamixistä, palasta hyvää cheddaria raastettuna sekä hyvin maustetusta jauhelihasta. Useimmiten salaattina on cosmopolitan, se toimii tässä todella hyvin jo ihan makunsa mutta myös lehtensä puolesta mutta myös romaine menee sekä sellainen jäävuorosalaattikerä jota jenkiksin kutsutaan.

Jauhelihatäytteen tekeminen on super helppoa ja nopeaa ja voittaa takuulla kaupan seokset. Saat itse päättää maut, voimakkuuden jne. Jauheliha kannattaa maustaa ensin sisältä päin eli sekoita mausteita noin 1 tl jokaista lihan joukkoon, samoin valkosipulia voi laittaa useamman kynnen ( itsellä menee 4 tai viisi ) ja vasta sitten murustele jauheliha kuumalle pannulle. Valkosipuli kannattaa raastaa pieneksi tai jopa tehdä tahnaksi.

Lihaa voit maustaa myöhemmin vielä lisää

Jauhelihatäyte tacoille, tortilloille tai salaatille

- 400g naudan jauhelihaa
- 2 tomaattia
- oliiviöljyä
- 1 pieni sipuli
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl tummaa sokeria
- valkosipulia maun mukaan mutta reilusti saa olla.
- chiliä jauheena, tuoreena tai hiutaleena
- savuchiliä
- minttua
- oreganoa
- jeeraa
- suolaa

Mausteet ovat vain esimerkkejä ja niitä voi kokeilla ihan maun mukaan. Yrttejä, chilejä ja vaikka mitä. Tämä ohjeessa oleva makumixi on omaan mieleen eniten.


1.Sekoita raa`an jauhelihan joukkoon mausteet. Lorauta pannulle kunnolla oliiviöljyä ja kuumenna. urustele jauheliha pannulle. Ruskista jauheliha ja sipulit, anna jauhelihan oikeasti ruskistua kunnolla.

2. Maista ja mausta mausteilla joita laitoit jo lihankin joukkoon. Lisää pannulle punaviinietikka, sokeri sekä kaksi kuutioitua tomaattia. Sekoittele ja keittele kunnes tomaattien mehut ovat irronneet ja sinulla on loistava, ei liian löysä kastikke täytteeksi sille mitä nyt ikinä täytätkään.

Ai nam ! Pientä fiestaa taas odotellessa :D

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nams nams ! On kuule hyvää :D Ihana kun kävit piipahtamassa, munkin pitää nyt ryhdistäytyä tai siis etsiää aikaa ja tulla piipahtamaan myös. Ikävä sun ihanaa blogia ! <3

      Poista

Skriivaathan mielipiteesi ...