lauantai 8. marraskuuta 2014

Ulkona on kylmä, sisällä lämmin

Ja lämmin on varsinkin jos nenän edessä on upea salaatti mausteisella, uunissa paahdetulla kurpitsalla höystettynä. Kurpitsa ohjeita on nyt taas netti ja blogit pullollaan. Mikäs siinä kurpitsa on loistava ja herkullinen raaka-aine. Ilolla luen niitä ja otan kaikki vinkin jemmaan teiltä mahtavilta kanssa bloggaajilta. 

Ja koska niitä ohjeita on niin paljon jätän ohjeen nyt väliin. Riitää kun pilkot kurpitsan, maustat ihanilla mausteilla ja lorautat hieman oliiviöljyä joukkoon. Sekoitat ja heität ne 225-250 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Kunnes reunat alkavat mustua. Tässähän tämä ohje sitten kuitenkin melkein tulikin, super helppoa siis !

Tarkempia ohjeita löytyy kun googlaat vaikka "paahdettu kurpitsa". Ne kaikki ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia joten hyvän ohjeen löytää kyllä takuulla.

Yksi parhaita tapoja laittaa kurpitsaa on tosiaan tämä uunissa paahtaminen. Helppoa, hyvää ja vielä kerran helppoa. Kurpitsaa ei tarvitse edes kuoria ja jos haluaa ne kuoret irtoavat kivasti paahdetusta kurpitsasta. Itse en kuorimiseen viitsi edes vaivauta. Siellä uunissa ne kuoretkin pehmenee syötäviksi ja mitään myrkkyä ne eivät ole joten miksi ryhtyä moiseen. Laiska kokki pääsee helmoppalla hei !Kaunis lautanen alle... 

Sitten mielestä salaattia pediksi ja päälle avocadoa, paahdettuja pähkinöitä ja tottakai niitä uunissa paahtuneita kurpitsoja. Koko salaatin kruunaa sitten vielä turkkilaisesta jugusta lemppari mausteilla höysetty soosi. Nam ! Omassa salaatissa oli vielä ruokaisuutta lisäämään marinoitua broileria. Lähes samoja mausteita käytin sekä kurpitsoissa että broilereissa.  Jeeraa, savupaprikaa, chiliä, suolaa jne. Aika nappi kombo se . Aika nappia komboa taisi olla vielä tuossa jugusoosissakin, pienellä hunaja lisällä tottakai. Jugusoosi vaatii aina pienen hunajan.

Ulkona oli tosiaan kylmä kun tätä salaattia tein itselleni päivälliseksi. Kelpo talvisalaattia siis. Liian kevyet ja kylmät salaatit ei vaan talvisin nappaa. Ei osu eikä uppoa. Tai uppoaisi varmasti jos muuta ei olisi mutta ei osuisi kuitenkaan. 

Talvella salaatissakin saa olla lämpöä, mausteisuutta ja ennen kaikkea enemmän energiaa. Minä, kurpista, sohva ja Vain elämää. Thats it, täydellisen vapaaillan resepti on niinkin simppeli. Joskus se onnellisuus on näinkin pienestä kiinni. Ja useamminkin saisi olla. 

Ei tarvitse aina kurkottaa niitä ihan kaikkia tähtiä sieltä taivaalta, riittää että ylettääkin vaikka vain kuuhun. Ei se huono saavutus ole kuulkaas sekään, ei ;)

7 kommenttia:

 1. Melkeinpä tekis mieli laittaa testiin. mä en ole koskaan tehnyt kurpitsasta mitään! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sitten tekemään ! :D Myskikurpitsat on hyviä, kiva hieman pähkinäinen maku ja järkevän kokoisiakin :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Kurpitsasta tuleekin tosi ihana lisä salaatteihin.Meillä nousi edellisen viileämmän viikon jälkeen asteet helteisiksi mutta onneksi illat ja yöt ovat viileitä:)

  VastaaPoista
 3. Mä kaipaisin tännekkin hellettä ! Vaihetaaks ? :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on sisälläkin kylmää. :/ Pitänee varmaan keskittyä lämmittäviin ruokiin. ;)

  VastaaPoista
 5. Missäs pienen keittiön kokki luuraa? :)

  VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...