torstai 4. syyskuuta 2014

Kalaan kauppatorille

Tai oikeastaan sen laidalle, ravintola Fishmarkettiin. Sukellus pinnan alle. Ravintola sijaitsee hauskasti katutason alapuolella. Pinnan alla myös kuhisee, paikka on useimmiten täysi joten jos ihan varmasti haluaa täällä syödä on pöytävaraus ihan hyvä idea. 

Joskus se vaan iskee, kamala himo näperellä äyriäisten kanssa. Kuoria, avata, imeskellä ja dippailla. Heittää ehkä osteri kitusiin ja syödä kokonaisena paistettua kalaa. Se vasta on herkkua ! Fishmarket se onkin sitten sopiva tähän kaikkeen ja monesti on tullut täällä syötyä. Palvelu on aina ollut hyvää eikä ruoassakaan vielä ole ollut valittamista.

Pienet pahoittelut kuvien laadusta, niistä saamme kiittä kännykän kameraa sillä järkkäri jäi valitettavasti kotiin. Toisaalta aivan loistavaa että kännyköissä on nykyään kamerat joiden kuvista saa jopa jotain selvääkin.


Listalta löytyy muutama eri osterilaji. Oma osterituntemus on vielä sen verran heikko etten niistä osaa sen enempää sanoa kun että hyviä ovat ja kyllä niistä jopa joitain erojakin huomaan.

Oikeastaan oma suhteeni ostereihin on hieman kinkkinen. Vihaa ja rakkautta. No ihan vihaksi en ehkä voisi kutsua, hyviä ne ovat. Joissakin ostereissa se merellinen maku on jo vaan hieman liikaa ja jos osteri on kovin iso sen suuhun hulauttaminen on melkoisen epämiellyttävää. Pienet osterit siis kunniaan.


Omaksi alkuruoakseni valikoitui tällä kertaa äyriäisten sijaan Fishmarketin kalalautanen. Hyvä annos mutta kyllä listalta löytyvät savustetut katkaravut sooseineen vie voiton tästä.


Apukokki valitsi äyriäisplatterin ja siinä sitten pääsikin hieman jo näpertelemään ja kuorimaan.


Oma pääruokani oli kokonaisena paistettu meriahven ja lisukkeena sille grillattua sydänsalaattia sekä sardellimajoneesia. Tarjoilija olisi halutessani avannut kalan joten niistä ruodoista ei tarvitse huolehtia. Ne tosin irtoavat sen verran helposti että en apua siinä tarvinnut. 

Kokonainen kala on jotain ihan toista luokkaa kun fileet joten kannattaa kyllä kokeilla.


Ravintolan listalta löytyi myös Fish & chips ja sehän oli herran pakko pääruoaksi ottaa.


Melkoinen annos tämä, omaan mahaan ei olisi kyllä mahtunut. Jotain vaikutusta taitaa tällä taloustilanteella olla, monesta ravintolasta saa myös nykyään jotain hieman reilumpaa annosta.

Ihanan dinnerin kruunasi vielä piimäpannacotta ja tuoreet mansikat. Nam !


Voit myös jättää lautasannokset väliin ja tilata pöydän täyteen äyriäisiä, simpukoita, rapuja, mätejä ja mitä vielä. Aikaa kuluu kivasti tunti jos toinenkin niitä näperrellessä, höpötellessä ja viiniä siemaillessa. Oi mikä ihana ilta !

7 kommenttia:

 1. Mm,hyvän näköistä!Itsekin pidän kokonaisena paistetusta /grillatusta kalasta,joka täällä etelässä onkin yleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi olla yleisempää täälläkin, on vaan niin paljon maukkaampaa kokonaisena :)

   Poista
 2. Mä en vaan ole päässyt ostereiden makuun :-D :-D

  VastaaPoista
 3. ooh. kyllä tiedän tunteen kun iskee se äyriäishimo... :-) onkohan Fishmarketissa itsellä tullut käytyä kertaakaan...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äyriäishimo on kyllä otettava vakavasti kun se iskee :D Kannattaa käydä jos et vielä ole, hyvää ruokaa :)

   Poista
 4. Hyvät kuvat kännykällä :) olen juuri tehnyt vertailua eri kännyköiden kameroista, kun pitäisi saada uusi puhelin ja saisi olla hyvä kamera...samsung 5 taisi viedä voiton :). Äyriäiset joudun valitettavasti allergian takia jättämään väliin.

  VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...