keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kahden tähden ruokaa Berliinissä

Muutama vuosi takaperin Berliinin matkallamme kävimme mm syömässä kahden Michelintähden ravintolassa. Ruoka oli loistavaa kuten nyt saattoi odotaakin. Reinstoff sijaitsee Mitten pohjoisosassa vanhassa tehtaassa, hyvin hiljaisella kadulla ja oikeastaan olisi ollut aika vaikea kuvitella siellä olevan ravintolaa ellei taxikuski olisi meitä suoraan ovelle vienyt.

Postauksen kuvien laatu on hieman heikko, pahoittelut siitä. Ravintolat kun eivät ole valaistukseltaan mitään kuvaajan unelmapaikkoja.

Itse Reinstoff oli itseasiassa halli jota oli tehty kotisammaksi erilaisilla rakenteilla. Palkeilla ja muilla. Tila oli miellyttävä ja sellainen mistä itse pidän. Asiakaspalvelu oli hyvää, lukuunottamatta pientä pakkomyynnin yritystä. 

Ruokalajien määrän sai valita viiden ja kahdeksan väliltä ja me halusimme viisi. Katsoimme menusta ruoan jonka halusimme jättää pois. Valitsimme annoksen sen perusteella mitä menussa luki ja kyseinen annos vaikutti siltä että sitä haluamme vähiten syödä. Tarjoilija kuitenkin kertoi että sitä ei kannata jättää pois missään nimessä ja pienen keskustelun jälkeen jätimme pois erään toisen annoksen ja otimme tämän tarjoilijan "suositteleman" menuumme. Myöhemmin kuitenkin tajusimme että annos jonka otimme oli väliraikastaja ja pois jättämämme annos oli menun ainut liharuoka. Vieläpä sellainen mistä olisimme varmasti  pitäneet. Tarjoilijan tarkoitus olikin siis ilmeisesti vaan saada meidät ottamaan kuusi ruokalajia, muuten en usko että hän olisi tällaista suositusta tehnyt. Hän epäonnistui myynnissä ja asiakkaan lukemisessa sekä meiltä jäi yksi ihana annos pois. Tilalle saimme siis väliraikastajan ja se ei edes valitettavasti ollut kenenkään mieleen.

Söimme siis viiden ruokalajin menun. Oikeastaan ruokalajeja oli enemmänkin kuin viisi sillä alkuun ja lopuksi tarjoillaan vielä pieniä "tapaksia". Aluksi pieniä suolaisia; waiking up the senses ja lopuksi makeita "tapaksia", stroking the senses. Molemmat setit olivat loistavia. 

Viiden ruokalajin menu oli muistaakseni noin 80 €/hlö ja viinit sekä muut juomat siihen päälle. Ei mitenkään kovin kallista siis. Alkuun joimme Saksalaista kuplivaa orgaanista Rieslingiä magnumpulosta, loistavaa sellaista ! Suosittelen jos joskus tulee moista vastaan. 

Seuraavakin viini oli Saksalaista, heidän oma Pinot noirinsa siellä tutumpi nimellä Spätburgunder. Jos olet Pinot noirin ystävä suosittelen maistamaan tätä seuraavan kerran kun ravintolassa sellaiseen törmäät. Se ei kovin yleinen meillä täällä Chileläisten viinien luvatussa maassa ole mutta kyllä siihen aina välillä törmää. Ota koppi seuraavan kerran ja maista. Rypäle siis on Pinot noir mutta Saksalaiset eivät suostu käyttämään sitä nimikettä rypäleestä. Heillä on omansa.

Menu valintamme oli quite near eli makuja läheltä. Vaihtoehtona olisi ollut myös far away mutta haluttiin nähdä mieluumin niitä paikallisia raaka-aineita.Tuttuja makuja löytyi paljon. Esimmäinen ruokalaji muistutti kovasti rosollia mauiltaan vähän stailimmassa muodossa tottakai.Toisena ruokalajina oli graavattua siikaa fenkolimajoneesilla ja ruiskrutongeilla.Seuraava annos oli vuohenjuustoa ja oikeastaan melko mitäänsanomaton. Ei mikään made in heaven muttei toki huonokaan. Tästä annoksesta ei ole jäänyt mitään mieleen, se kai kertoo jo kaiken.


Tässä välissää tarjoiltiin se väliraikastaja. Omituinen, jopa hieman parfyyminen glögin makuinen päärynä. Liian makea raikastajaksi mielestäni. Glögiä huhtikuussa ? Ei kiitos. Henkilökohtaisesti en myöskään pidä päärynästä. Mieluumin olisimme syöneet sen liha-annoksen mutta nyt kävi näin.


Näiden kahden pienen notkahduksen, vuohenjuuston sekä päärynän jälkeen Reinstoff teki paluun sinne loistavalle tasolle. Purotaimenta ja tattikastiketta. Paras annos tässä menussaJa jälkiruoaksi ihanaa suklaata, kinuskipisaroita ja jäätelöä.


Tällaisen herkkusuuna tämä ei onneksi päättynyt tähän. Lopuksi vielä ne makeat "tapakset".Kaikin puolin onnistunut ilta ja mitään kummempaa marinaa en keksi paikasta. Mitä nyt pientä arvosteltavaa löytyy, kuten aina. Se huono puoli siitä että itse työskentelee alalla.  

Palvelu oli hyvää joskin aika "sielutonta" mutta se näiden paikkojen tyyli.  Tämä tarjoilijan ns pakkomyynti meininki hieman kiukutti mutta se unohtui nopeasti kaiken muu ollessa hyvin. 

Kaikinpuolin hyvä kokemus ja suositeltava jos Michelintähtiä Berliinissä haluaa kokeilla.

Restaurant Reinstoff

Osoite: Schlegelstraße 26c,10115 Berlin, Saksa

Puhelin:+49 30 3088 ext. 1214


Ravintolan kotisivut.


3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Annokset oli kyllä kauniita jaihan hyvä ravintolakin kaikenkaikkiaan :)

      Poista
  2. Kylläpäs oli hienostunutta ja mielenkiintoista :) kaunista, tuollainen on aina joskus niin luksusta.

    VastaaPoista

Skriivaathan mielipiteesi ...