Yksinkertaisuus kunniaan, Espanjalaiset ovat tämän tajunneet ainakin ruoan suhteen jo aikoja sitten. Raaka-aineita ei tarvitse olla niin mielinmäärin ja kermat sun muut voi unohtaa suosiolla. Yksittäiset maut pääsevät oikeuksiinsa ihan eri tavalla ja hyvällä tavalla. Eroa ruokakulttuureissamme ehkä löytyy myös siitä miltä ruoka näyttää. Espanjalainen ruoka ei välttämättä ole kovin kaunista mutta sen ei saa antaa hämätä.
Loihdin toissapäivänä jääkapista missä ei ollut mitään itselleni aivan mahtavan aterian yhteen Espanjalaiseen reseptiin turvautuen. Selailin aikani kuluksi Ferran Adrian The Family Meal kirjaa, katselin ohjeita ja tajusin että tossahan on mun ruoka ja ihan ilman kauppareissua vaikka jääkaappi melko tyhjä onkin. Kanaa ja sieniä ihanassa liemessä. Salaatin tein myös ihan niistä mitä kaapissa oli eli tomaattia, paprikaa ja basilicaa sekä loraus oliiviöljyä sekä balsamicoa.
Kanaa ja sieniä yhdelle
- broilerin rintafilettä, minuuttileikettä tai filesuikaleita sen verran kun syöt. Maustamattomia !
- 1 herkkusieni tai mitä tahansa muuta sientä
- 1 valkosipulinkynsi
- noin 3 rkl valkoviiniä
- o,5 dl vettä
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
- oliiviöljyä paistamiseen
1. Pilko broilerinfileet ja herkkusieni. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää siihen loraus oliiviöljyä. Lisää pilkotut tai valmiit broilerisuikaleet ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sienet pannulle. Ota broiskuihin kaunis kullanruskeaväri ja lisää murskattu valkosipulin kynsi. Älä murskaa kynttä puristimella vaan täräytä siihen veitsenlappeella ja pienennä. Lisää myös timjami.
2. Kuullottele vielä hetki mutta älä anna valkosipulin palaa sillä se muuttuu kitkeräksi. Lisää loraus valkoviiniä, laita levy ihan pienelle ja hauduta hetki niin että liemi hieman keittyy kasaan. Lisää vesi ja hauduta vielä muutama minuutti.
3. Maista, mausta suolalla ja pippurilla jos tarvitsee ja nauti.
Suosittelen syväälautasta ja lusikkaa sillä tämä liemi on niin maukasta ettei mitään rajaa. Tarjoile seurana vaikka raikasta salaattia, vihanneksia ja jos leipää syöt niin pala hyvää maalaisleipää.
Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty broilerinsiipiä eli niilläkin voi tehdä. Silloin valmistusaika pitenee niin että ensi broiskunsiipiä paistellaan pannulla puolisen tuntia ja jatketaan sitten lisäämällä sienet jne siitä eteenpäin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Skriivaathan mielipiteesi ...