lauantai 31. elokuuta 2013

Iisimpää safkaa ...


Pientä herkkua, herkullista lisuketta vaikkapa keitolle tai vaikka alkuruoaksi. Ihanan kesäistä ainakin, puhtaita makuja ja yksikertaisuutta.


Jättikatkarapuja, limeaiolia, pinaatinlehtiä ja sitruunaa.


Helppoa, helppoa. Kesällä on kiva että aisiat on helppoja ja kuumassa keittiössä ei tarvitse aina nyhjätä tuntikausia. Ravut käytettään nopeasti pannulla oliiviöljyssä. Niin että ravut muuttuvat vain punaisiksi. Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja hieman vielä puristetaan sitruunamehua päälle. Siinä se. Tämän jälkeen merenelävät vaan asetellaan pinaatti tai muulle salaattipedille ja koristellaan annos sitruunanlohkolla sekä lisätään herkullinen aiolinökäre koko komeutta kruunamaan.



Namskis ! Salaatin kaveriksi sopii vaikka keitto paahdetuista paprikoista jota kokeilin tuossa yksi päivä myös koskenlaskijaan tehtynä ja tässä versiossa tulisuus jäi pois mutta keitto oli sitäkin täyteläisempää ja samettisempaa. 

Pehmeän tulinen paprikakeitto 2:lle

-  3 punaista paprikaa n. 770 g

- punasipuli

- 2 valkosipulin kynttä

- 0.2 dl kermaa

- noin 2 rkl tuorejuustoa vaikka Violan afrikan paprika tms.

- pieni chili ( myös chilihiutale käy )

- oliiviöljyä

- suolaa

- mustapippuria

- savupaprikajauhetta tai paprikajauhetta

- yrttejä ( kuivattuja tai tuoreita )

- 1 tl balsamicoa tai sherryviinietikkaa

- 1 tl soijaa

Lämmitä uuni 250:n asteeseen.

1.Leikkaa paprikat, chili, sipuli ja valkosipuli paloiksi ja laita uunipelille, Lorauta päälle oliiviöljyä ja suola. Paahda kasviksia uunissa noin 1/2 tuntia, kunnes kasvikset ovat kunnolla paahtuneet.

2.Laita kasvikset kattilaan samoin myös voit valuttaa öljyt leivinpaperilta ja lisää vettä sen verran että kasvikset melkein peittyvät. Lisää joukkoon vieä 1 tl balsamicoa, 1 tl sojaa soijaa ja savuapaprikaa tai tavallista paprikajauhetta maun mukaan. Keitä kasviksia noin 10 minuuttia jotta maut hieman irtoavat ja lisää tuorejuusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä ja lisää vielä kerma. Kuumenna keitto mutta älä enää keitä. 

3.Tarjoile ja nauti




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaathan mielipiteesi ...