keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kattilassa paahdettua paprikaa ja parmesania



Tässä keitossa maistuu kivasti parmesan sekä basilica joka soseutettu keiton sekaan. Ihan alun perin tarkoitus oli tehdä linssikeittoa parmesanilla kuten Jonna aiemmin blogissaan oli tehnyt. Linssit kuitenkin jäivät kauppaan. Tässä päässä ei vaan asiat kovin pitkään pysy ja kauppalistaa en vielä ole opetellut kirjoittamaan joten ihan tuttua hommaa tämä sovetaminen ja empäs sitten teekkään sitä safkaa meininki. 

Himasta löytyi kuitenkin paprikaa, tomaattimurskaa sekä parmesanin jämät ja tässä lopputulos, oikein hyvä sellainen. Eikä niin enää harmittanutkaan kun tätä lusikoi suuhunsa. Keitot ja erityosesti sosekeitot on mulle sellainen että ilman en haluasi elää. Helppoa vapaapäivän muunneltavissa olevaa safkaa. Kaikkeahan voi soseuttaa keskeenään, tosin pientö harkintaa tietysti kannattaa tässäkin käyttää. Näitä keittoja tuleekin tehtyä paljon, erilaisia variaatioita ja tässä nyt sitten taas yksi. Toinenkin soppa itseasiassa odottaa jo julkaisuaan että sen verran näitä tulee syötyä.

Paahdettu paprika-basilicakeitto parmesanilla

- 3 punaista paprikaa
- 5 valkosipulin kynttä
- pieni punasipuli
- oliiviöljyä
- 1 prk tomaattimurskaa esim Mutti
- kuivattua oreganoa
- savuchiliä tai -paprikaa
- suolaa
- mustapippuria
- tummaa sokeria
- n 0,5 dl raastettua parmesania
- 1 ruukku basilicaa

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen, laita grillivastus päälle. Paloittele paprikat, punasipuli ja kuori 5 valkosipulinkynttä. Laita paprikat ja sipulit pellille ja ripottele niille suolaa. Paahda paprikoita ja sipuleita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ovat paahtuneen näköisiä.

2. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja lisää mausteet; oregano ja savuchili. Heitä paprikat ja sipulit kattilaan ja lisää vettä n 3 dl sekä tomaattimurska. Lisää joukkoon hyppysellinen sokeria. Keittele hetki että maut yhdistyvät. Kun keitto kiehuu lisää parmesan ja sekoita se joukkoon.

3. Revi keiton joukkoon basilica kun et enää keitä keittoa. Jätä hieman basilicaa koristeeksi. Soseuta keitto ja maista sekä mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää myös vettä tarvittaessa jos keitto on liian paksua.

Ripottele valmiin annoksen päälle parmesania, loraus oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä. Nauti !


Ja miten kaunis punainen väri ! Oikea syyskeitto, samoja värejä näkee tällä noissa hetkellä kadunvarren puissa kun katselee ikkunasta ulos. 

Syksy on oikeastaan tavallaa lempi aikaa mulle. Vaikka kesän helteitä rakastan yli kaiken ja viihdyn kuumassa on syksyssä ehkä kuitenkin enemmän sitä jotain. Voi pukeutua moninaisemmin sekä poltella kynttilöitä pimenevissä illoissa. Kohta saa juoda yhtä mun lemppari juomaa; portviiniglögiä ja miksei se punkkuglögikin uppoaisi. Pimeys tuo tunnelma ! Ja teekupponenkin illalla maistuu paljon paremmin jos ulkona on hieman viluttanut. No joulua rakastan. Ruokaa, yhdessäoloa, viiniä, tunnelmaa, yöllistä jääkaappi napostelua apukokin kanssa, meidän lähes perinteeksi muodostunutta kaupunkilomaa juuri ennen joulua ja mitä vielä. Can`t wait ! Ainut mistä en niin välitä on lumi, jää ja pakkanen ja se että talvi kestää liian kauan. Pakko se vaan on taas kerran kestää eli päätän tässä ja nyt etten anna niiden häiritä tänä vuonna. Kunniasanalla, en välitä niistä vaan elämä on yhtä ihanaa kuin kesälläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaathan mielipiteesi ...